Vad betyder siffrorna i färg?

Innehållsförteckning

Vad betyder siffrorna i färg?

Vad betyder siffrorna i färg?

Det är färgdjupet som visar hur mörk eller ljus färgen blir. En 1:a är mörkast, och en 10:a är ljusast. Färgrikningen visar sedan hur hårets nyans är, om det t.

Hur blandar man två hårfärger?

OM MAN BLANDAR TVÅ PRIMÄRFÄRGER BILDAS EN SEKUNDÄRFÄRG. EXEMPEL 1 Om man blandar röd färg med blå färg, får man violett. EXEMPEL 2 Om man blandar blå färg med gul färg, får man grön. EXEMPEL 3 Om man blandar gul färg med röd färg, får man orange.

Hur länge ska toning sitta i håret?

Låt färgen sitta i lika länge som det står på förpackningen. Börjar du känna dig nojig kan du tvätta bort färgen på en hårslinga ungefär var femte minut och kontrollera nyansen.

Vad är Referensfärg?

Referensfärg, som jämnar ut färgen mellan natur- färgade strån och vita strån. Färdigblandade färger finns.

Vad innehåller Blonderingspulver?

Blonderingspulver som ljusar upp till 9 steg på både naturligt och färgat hår, även på ett mycket mörkt utgångsläge. Gula toner motverkas tack vare avancerade neutraliseringsämnen. Blandas med Blond Me developer 2%, 6%, 9% eller 12% beroende på utgångsläge och resultat.

Hur blandar man till grå färg?

Grått är så klart en blandning av vitt och svart, men den grå nyansen kan variera väldigt mycket. Det beror alltid på den svarta nyansen man använder. Svart är sällan helt ensidigt svart utan kan ha undertoner av till exempel kallt blått, varmt brunt och till och med grönt.

Vilken hårfärg är bäst för grått hår?

– Wella ger riktigt bra täckning av grått hår och sticker ut jämfört med alla övriga fabrikat. Man kan alltså konstatera att vissa produkter som Wella är bra på att täcka grått hår men ger sämre färgstyrka, medan L'oreal Excell10 är precis tvärtom.

Kan håret gå av vid färgning?

Blir håret förstört om man färgar eller slingar det? Håret blir poröst av en kemisk behandling. Om det förstörs beror på hårkvalitén före behandlingen. Ibland känns håret bättre efteråt och ett tunt, platt hår kan behöva "förstöras" för att få volym.

Relaterade inlägg: