Vad betyder Pendlarparkering?

Innehållsförteckning

Vad betyder Pendlarparkering?

Vad betyder Pendlarparkering?

I alla länets kommuner finns pendlarparkeringar för de som behöver parkering i anslutning till fortsatt resa med kollektivtrafik. I vissa fall är det gratis att parkera på pendlarparkering, i andra fall behöver du betala en parkeringsavgift eller köpa ett särskilt parkeringskort.

Vad är en infartsparkering?

Märket anger parkeringsplats i anslutning till kollektivtrafik. Symbolen på märket anger vilken typ av kollektivtrafik som är tillgänglig. Transportstyrelsen får meddela föreskrifter om vilka andra symboler som får användas.

Vem får parkera på infartsparkering?

infartsparkeringarna får fordon parkeras under högst 24 timmar i en följd, om inget annat anges.

Är infartsparkering gratis?

Infartsparkeringar finns i anslutning till pendeltågsstationerna i Stuvsta, Huddinge centrum, Flemingsberg, Skogås och Trångsund. I dagsläget kan endast blå access-kort laddat med minst 30 dagar användas för att parkera avgiftsfritt.

Hur mycket kostar Pendelparkering?

Avgiftsbeläggningen görs på prov och ska utvärderas om ett år. Kostnaden blir 6 kronor i timmen, med en maxkostnad på 30 kronor per dygn.

Får man parkera på gatan i villaområde?

På en gata eller allmän väg får du inom tättbebyggt område parkera högst 24 timmar i följd på vardagar utom vardag före sön- och helgdag. Det gäller både på platser där det inte finns några vägmärken och där det är utmärkt med ett ”P” utan någon skylt under som säger något annat – till exempel ”2 tim”.

Vad kostar parkering på Södermalm?

Vardag före sön– och helgdag: 26 kronor per timme, mellan klockan 09.00 och 19.00. Övrig tid 15 kronor per timme. Sön– och helgdag: 26 kronor per timme, mellan klockan 09.00 och 19.00.

Vad kostar det att parkera i Solna?

Måndag-fredag1h gratis parkering/dag 2:a-3:e timmen: 15kr/påbörjad timme Därefter: 20 kr/påbörjad timme
Lördag-söndag3h gratis parkering/dag Följande timmar: 20 kr/påbörjad timme

Vilka får parkera på handikapp?

För rörelsehindrade personer kan ett särskilt parkeringstillstånd utfärdas. ... Ett tillstånd får endast utfärdas till en rörelsehindrad som har ett varaktigt funktionshinder som innebär att han eller hon har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand.

Relaterade inlägg: