Vem skapade Nogger?

Innehållsförteckning

Vem skapade Nogger?

Vem skapade Nogger?

Nogger är en familj av glassar inom Unilevers glass-sortiment genom Europa. Den som säljs i Sverige är en glasspinne från GB Glace bestående av vaniljglass med fyllning och överdrag av nougat, varifrån den också fått sitt namn. Glassen lanserades i Sverige år 1978 genom en affischkampanj med rubriken "Glassgodisarna".

Vilken smak är det på Piggelin?

Drinken är döpt efter isglassen Piggelin vilken smakar tuttifrutti. En lättdrucken och festlig longdrink. I drinken är det Midori melonlikör som ger en fin grön färg och fruktsoda som ger liknande smak som tuttifrutti.

När kom igloo glassen?

1969 kom Igloo med colasmak, den kostade då hade den gått upp till 4:50 kronor. Sommaren 1998 var den försvunnen tills den dök upp igen 2000 fast då i hallonsmak. 2002 dök den upp igen i originalsmak, bara för att försvinna igen 2006.

Vem grundade GB-glass?

GB Glace uppstod ur Mjölkcentralens glassavdelning som grundades 1935. Mjölkcentralens främste glassförespråkare var Eric Hanner, som av sin far och chef, Axel David Hanner, i början av decenniet skickats på ett läroår till USA.

Vilket land äger GB?

GB Glace (fram till 1991 Glace-Bolaget) är den största glasstillverkaren i Sverige. Hälften av all glass som säljs i landet är GB-glass.

Relaterade inlägg: