Hur äter man soltorkade tomater?

Innehållsförteckning

Hur äter man soltorkade tomater?

Hur äter man soltorkade tomater?

Soltorkade tomater används i maträtter, såser, sallader, röror m.m. Den fylliga goda tomatsmaken gör sig mycket bra i många rätter. Köper man torkade tomater i lösvikt kan de behöva blötläggas i lite varmt vatten före användning om man inte lägger ner dem i en puttrande gryta förstås där det redan finns vätska.

Är soltorkade tomater torkade i solen?

Torkade tomater (soltorkade tomater) är tomater som skurits i bitar och som traditionellt läggs på lakan i solen någon dag för att torka. "Soltorkad" låter positivt, men solljus skadar aromämnen och pigment.

Hur länge håller sig soltorkade tomater?

Zeta Soltorkade tomater strimlade
Förpackningsstorlekar140 g200 g
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackningÖppnad förpackning håller en vecka i kylskåp. Längre om innehållet täcks av olja.

Kan man torka tomater i Svamptork?

Att torka tomater för att sedan kunna använda dessa smakbomer i matlagningen vintertid är en lycka. ... I din frukt- och svamptork torkar du tomater allra bäst. Då torkas tomaterna ordentligt utan risk för mögel, bara du förvarar dem rätt. Arom och smak bevaras och till och med förhöjs med torkning.

Kan man frysa soltorkade tomater i olja?

Antingen kan du förvara dem i en lufttät fryspåse i kylen i en vecka, eller så kan du frysa ner dem. Behåll dem på den bakplåtspappersklädda plåten tills det att de hårdnat och lägg sedan över dem i en fryspåse. Om de är för stela efter att du tinat dem: lägg dem i vatten eller olja så återfår dem sin mjukhet.

Hur länge kan man ha soltorkade tomater i kylen?

Öppnad förpackning håller en vecka i kylskåp.

Relaterade inlägg: