Är Danske Bank svensk?

Innehållsförteckning

Är Danske Bank svensk?

Är Danske Bank svensk?

Danske Bank etablerades i Sverige 1997 i samband med förvärvet av Östgöta Enskilda Bank. Efter millennieskiftet har banken växt kraftigt på den svenska marknaden och är nu den femte största banken i Sverige efter landets fyra storbanker.

Hur många kontor har Danske Bank?

Välj ditt kontor Det ska vara enkelt att nå oss. Därför är vi tillgängliga på många olika sätt, via internet, över telefon och genom personliga möten. Vi har runt 50 kontor över hela Sverige. Och alla våra kontor har en egen hemsida.

Varför Danske Bank?

Danske Bank i Sverige är idag en fullservicebank som består av ett nätverk av lokala bankkontor. Vi har arbetat med tillgängligheten i stort och smått. För oss handlar det både om lokal handlingskraft och global räckvidd, att verka nära och samtidigt växa med våra kunder.

Vem äger Danske Bank?

Bolaget kontrolleras av familjen McKinney Møller/Uggla via ett par stiftelser: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (Almenfonden) äger 41.22% av aktiekapitalet och 50.60% av rösterna, A.P.

Hur många anställda har Danske Bank?

Vi strävar därför efter att erbjuda attraktiva möjligheter för nuvarande och framtida medarbetare. Danske Bank Sverige har cirka 1500 medarbetare och är representerat över hela Sverige. Vi är en del av Danske Bank-koncernen, som har mer än 22.000 anställda och verksamhet i 12 länder.

Hur säker är Danske Bank?

Otroligt dåligt bemötande av en bank som lätt hade kunnat säga förlåt och fått en nöjdare kund för ett par hundralappar. Både appen och hemsidan är dessutom icke-intuitiva och onödigt krångliga. Jag kommer avråda alla jag möter att byta till Danske Bank. mycket dålig bank som går in godtyckligt på ens konton.

Vilka länder finns Danske Bank?

Från vårt kontor i Hamburg vänder vi oss till nordiska företagskunder med affärer och dotterbolag i Tyskland samt tyska och internationella affärer i Norden.

  • Luxemburg. ...
  • Irland. ...
  • Polen. ...
  • Ryssland. ...
  • Storbritannien. ...
  • USA.

Kan man lita på Danske Bank?

Bra bank. Bra bank! Bytte från swedbank till danskebank pga bolån, fick låna mer pengar och fick lägre ränta än andra banker!

Hur bra är Danske Bank?

Danske Bank ligger på plats 11 bland alla banker med ett snitt på 2,98 i betyg och har 37 kommentarer från besökare. Bankens svaghet är dess avgifter, styrkan dess teknik. Baserat på 74 betyg.

Vilket är clearingnummer i Danske Bank?

Bankernas kontonummer och clearingnummer
BankClearing- nummerserieMax antal siffror i kontonummer (exkl. clearingnr)
Danske Bank A/S, Sverige Filial1200-1399 2400-24997
Danske Bolån1200-13997
DNB Bank ASA, filial Sverige9190-91997
Forex Bank AB9400-94497

Relaterade inlägg: