Hur mycket tjänar en gamer?

Innehållsförteckning

Hur mycket tjänar en gamer?

Hur mycket tjänar en gamer?

Premium: De svenska världsstjärnorna i spel som CS:GO och Dota 2 drar in miljontals kronor varje år. Lagen tävlar om så mycket som 350 miljoner kronor i enorma turneringarna. SportExpressen har granskat hur mycket 20 av de största namnen i Sverige tjänar.

Hur mycket tjänar Device?

”Flera hundratusen i lön” Så det har ju gått från några tusen spänn till flera hundratusen kronor i lön. Jag tror högsta lönen ligger på kanske 45 000 dollar i månaden för en spelare, och det är ju hur mycket som helst.

Vad tjänar Simple?

Spelarna i laget, som är åldrarna 22 till 27 år, har en månadslön på 280 000 svenska kronor, vilket ger en årslön på 3,4 miljoner. I den summan så ingår däremot inte pengarna som spelarna får in får turneringar, som enligt BT beräknas uppgå till ungefär 90 procent av vinstsumman som delas mellan spelarna.

Hur mycket tjänar man på Esport?

Först och främst så kan man tjäna pengar genom att vinna prispengar från e-sportturneringar. Prissummorna i Dota 2 och Fortnite-turneringar var uppemot $30 – 40 miljoner under 2019, alltså motsvarande över 300 miljoner i svenska kronor.

Hur mycket tjänar JW?

Jesper Wecksell – 7,2 miljoner. Svenska Jesper Wecksell kallar sig ”JW” i spelsammanhang. Han tjänar femte mest pengar på e-sport i Sverige, och hamnar på plats 113 bland de som tjänar mest i Sverige. Han spelar Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), och har spelat totalt 146 turneringar.

Hur mycket tjänar Adam Friberg?

Adam Friberg
Karriär
RollRifler (entry fragger)
Inspelade prispengar$400 635 (2020)
Lag
2012–2017 2017–2018 2018–2019 2020–nu Ninjas in Pyjamas OpTic Gaming Heroic Dignitas

Hur mycket tjänar Get right?

Så mycket pengar tjänar svenska Get_right och andra e-sportare
NamnSpelPrispengar
Henrik "AdmiralBulldog" AhnbergDota 2 kr
Jerry "EGM" LundqvistDota 2 kr
Patrik "f0rest" LindbergCounter-Strike kr
Christopher "Get_right" AlesundCounter-Strike kr

Hur mycket pengar Ninjas in Pyjamas?

Förra året nådde Ninjas in pyjamas gaming en omsättning på 17,6 miljoner kronor och ett resultat på 560.000 kronor. 2015 landade omsättning och resultat på 18 miljoner respektive 700.000 kronor.

Kan man tjäna pengar på datorspel?

Precis som pokerproffs reser runt i världen och spelar pokerturneringar eller tjänar storkovan på online poker kan du göra detsamma som proffspelare på datorspel – om du är riktigt bra förstås. De bästa proffsen inom datorspel tjänar miljontals kronor och är superkändisar inom e-sportvärlden.

Vem äger Ninjas in Pyjamas?

Hicham Chahine är vd och största ägare i Ninjas In Pyjamas. Foto:Joey Abrait (Di). Det svenska e-sportlaget Ninjas In Pyjamas, eller Nip i korthet, startade redan år 2000. En av förgrundsfigurerna var Emil ”Heaton” Christensen, en av världens bästa Counter-Strike-spelare.

Relaterade inlägg: