Har florist bruk för?

Innehållsförteckning

Har florist bruk för?

Har florist bruk för?

En florist arbetar med att arrangera och sälja krukväxter och snittblommor. Florister är ofta anställda inom blomsterhandeln eller på handelsträdgårdar. Yrket har inslag av försäljning, administration och estetiskt arbete.

Vad innebär florist?

Florister skapar vackra buketter eller dekorationer av snittblommor, det vill säga blommor utan rot. De gör binderier till livets lyckliga och sorgsna skeden, så som brudbuketter, tärnbuketter, kyrkdekorationer till bröllop, men också begravningsbinderier som kransar eller kistdekorationer.

Hur kan man bli florist?

För att bli florist ska du välja Hantverksprogrammet (HV) med inriktning Florist på gymnasiet. Efter avslutade gymnasiestudier har du möjlighet att avlägga ett gesällprov som ett bevis på din yrkesskicklighet.

Hur lång utbildning till florist?

Grundutbildning Florist Vår skola satsar på många veckors floristutbildning som är lärarledda. Av grundutbildningens 20 veckor ligger 6 veckor som praktik vilket ger dig möjlighet att tidigt etablera kontakter i branschen. Väljer du att gå på deltid är det 33 veckor varav 10 veckor är praktik.

Är det svårt att få jobb som florist?

För att man ska kunna bli en florist så finns det mer än en väg som man kan gå. Men det som dock krävs är att man går någon typ av utbildning och antingen så går man en sådan utbildning redan på gymnasiet eller så går man en vuxenutbildning på komvux alternativt att man går en utbildning på en yrkesskola.

Relaterade inlägg: