Hur många kungar har det funnits i Sverige?

Innehållsförteckning

Hur många kungar har det funnits i Sverige?

Hur många kungar har det funnits i Sverige?

Hur många kungar har det funnits i Sverige? Det beror på hur man räknar. Om man ser Olof Skötkonung som den förste svenske kungen och inte inkluderar riksföreståndare och andra som aldrig fick titeln kung blir siffran 59. I den siffran ingår även de regerande drottningarna.

Hur långa var Sveriges kungar?

Här står kungen (ca 177 cm), drottning Silvia (165 cm), prins Daniel (180 cm) och kronprinsessan Victoria (168 cm). Tillsammans med sina långa brittiska gäster: hertiginnan Kate (178 cm) och prins William (191 cm).

Vilken svensk kung har suttit längst på tronen?

Idag, den , blir Konung Carl XVI Gustaf den kung som suttit längst på tronen genom Sveriges historia. Kungen har denna dag innehaft sitt ämbete i 44 år och 223 dagar.

Hur många bernadotter har varit regent i Sverige?

Ätten Bernadotte Karl XIII saknade arvingar och därför valde Sveriges riksdag den franske marskalken Jean Baptiste Bernadotte till svensk tronföljare. År 1818 blev han kung under namnet Karl XIV Johan och sedan dess har Sverige haft sju kungar av huset Bernadotte.

Hur många kungar har hetat Karl?

Många svenska kungar har hetat Karl men det är ingen av dem som har placerat namnet i namnlängden. I stället är det till minne av Karl den stores dödsdag (Karl den store var regent över det frankiska riket från år 768 fram till sin död år 814).

Vem regerade efter Karl 12?

Sveriges regenter under 1000 år
RegentTidsperiod
Karl X Gustav16
Karl XI16
Karl XII16
Ulrika Eleonora17

Relaterade inlägg: