Hur många bor fast på Gotland?

Innehållsförteckning

Hur många bor fast på Gotland?

Hur många bor fast på Gotland?

Gotland är Sveriges till befolkningen minsta län, med omkring 60 000 invånare och även det län som har minst antal kommuner.

Hur många ha är Gotland?

Huvudön är till ytan 2 994 km², länet och landskapet är till ytan 3 151,4 km² medan ytan inklusive insjöar är 3 183,7 km². Under sommaren besöker mängder av turister Gotland, inte minst det världsarvsförklarade Visby, som är öns enda större tätort.

Hur många bor permanent i Visby?

I Visby bor cirka 24 300 personer.

Hur många kommuner i Gotland?

Gotlands kommun bildades vid kommunreformen 1971 av Visby stad, Slite köping och de tolv landskommunerna Dalhem, Fårösund, Havdhem, Hemse, Hoburg, Klintehamn, Ljugarn, Lärbro, Romakloster, Stenkumla, Stånga och Tingstäde. Kommunen ingår sedan bildandet 1971 i Gotlands domsaga.

Hur många bofasta på Fårö?

Fårö är en ö belägen nordost om Gotland och med sina 114 kvadratkilometer är Fårö Sveriges nionde största ö. Fårös befolkning av permanentboende uppgår till cirka 500 personer, men under sommaren ökar befolkningen dramatiskt.

Hur många ryssar bor på Gotland?

Efter en timme är fartyget framme och av rullar vad Ryssland kan tänkas behöva i stridsväg. Ytterligare ett fartyg en timme senare fördubblar kapaciteten. Vid 19.00 har ryssarna 3 000 man på Gotland. Långräckviddiga luftvärns- och sjömålsrobotar som skjuter 300 kilometer.

Relaterade inlägg: