Varför sa man Stockholm Motala?

Innehållsförteckning

Varför sa man Stockholm Motala?

Varför sa man Stockholm Motala?

I väntan på att stationen färdigställdes fick Radiotjänst använda en långvågssändare i Karlsborg för sina sändningar, men 1927 togs Motala långvågsstation i drift. Då använde man för första gången anropet "Stockholm-Motala". ... Det var vid sin tid Europas starkaste långvågssändare.

När byggdes Radiomasterna i Motala?

Mitt i området står de två radiomasterna, Motalas främsta landmärke, på var sin sida om radiostationen från 1927. Masterna omges av lummiga skogar med gamla ekar som är hem åt sällsynta djur och växter. Welcome to Bondebacka and the Broad- casting station in Motala!

Vad är Motala känt för?

Den gamla industristaden är en turiststad på sommaren. För den båtburne är Motala ett utflyktsmål under resan på Göta kanal eller runt Vättern. Staden besöks också av dem som är intresserade av gammal svensk industrihistoria.

Hur hög är radiomasten i Motala?

Letar du efter något att göra i Motala? Då rekommenderar vi en guidad tur i en av Motalas två radiomaster. En unik upplevelse som både ger pirr i magen och ett minne för livet. Från 120 meters höjd ser du allt från ett nytt perspektiv.

Vem styr Motala?

Efter valet 2010 bildade Solidariskt Motala åter majoritet i kommunfullmäktige efter 4 år av borgerlig majoritet i kommunen. Strax efter valet valde även Miljöpartiet att ingå i majoriteten i Solidariskt Motala. Efter valet 2018 valde Alliansen att ta över styret i minoritet med Sverigedemokraterna som vågmästare.

Var finns närmaste TV mast?

Nedan hittar du en länk till Teracoms täckningskarta, där du kan se vilken sändare du ska rikta din antenn mot och vilka frekvenser masten sänder på. Klicka här för att gå vidare till Teracoms hemsida där du hittar information om den TV-mast som ger dig bäst mottagning för marksänd TV.

Relaterade inlägg: