Vilka var de två kändaste författarna från renässansen?

Innehållsförteckning

Vilka var de två kändaste författarna från renässansen?

Vilka var de två kändaste författarna från renässansen?

En av de största författarna under Renässansen var pjäsförfattaren William Shakespeare. Han anses även som världslitteraturens främste dramatiker genom tiderna. Han har skrivit dramatiska pjäser som bland annat Hamlet, Romeo och Julia och Macbeth.

Hur spreds renässansen?

Hela renässansens ideal och teorier spreds under de två närmaste seklen till Spanien, Portugal, Frankrike, England, Tyskland och därefter också till Norden. ... Det skedde självklart små ändringar i de olika länderna hur renässansen såg ut och många tillsatte sin egen unika prägel.

När utspelar sig renässansen?

Perioden som omfattar 1400- och 1500-talen är också känd som renässansen. Begreppet ”renässans” betyder pånyttfödelse och användes ibland av de människor, främst i Norditalien, som levde i slutet av 1400-talet och under 1500-talet. Idéerna om "renässansen" grundade sig på intresset för antiken.

Vilka skrev under renässansen?

I England verkade William Shakespeare och Christopher Marlowe under epoken. I Italien började dramerna innehålla musik med narrativ funktion, innan operan slutligen uppstod. I denna övergång mellan drama och opera finns Angelo Polizianos Orfeo från 1470.

Relaterade inlägg: