Vad gör en graf?

Innehållsförteckning

Vad gör en graf?

Vad gör en graf?

En graf är en bild (ofta en kurva av något slag) som beskriver ett samband mellan variabler. Ofta är det bilden av någon matematisk funktion. Nedan följer ett antal exempel på olika grafer. Priset för x kg potatis avläses på y-axeln.

Hur beskriver man en graf?

Vad är en graf När punkter i ett koordinatsystem binds samman med ett streck (tex en rät linje eller en kurva) kallas detta för en graf. En graf kan se ut på många olika vis, alltifrån olika varianter av räta linjer till kurvade grafer.

Vad betyder en graf?

Graf – en diagramtyp som med linjer visar önskad information, se Linjediagram. Graf (adelstitel) – en tysk grevetitel. Graf (efternamn) – ett efternamn samt personer med namnet. Graf (lingvistik) – ett skrivtecken, en lingvistisk term.

Hur räknar man ut en graf?

Om alla punkter som ingår i en funktions graf hamnar längs en rak linje då grafen ritas ut i ett koordinatsystem, kallar vi funktionen en linjär funktion. Funktionsvärdet (värdet på y) är beroende av vad vi sätter in för värde på x. Om vi till exempel har x = 2, så blir y = 2 + 5 = 7. Om x = 5, så blir y = 5 + 5 = 10.

Vad är ett Funktionsuttryck?

Några vanliga sätt att representera funktioner är funktionsuttryck (formler), värdetabeller och grafer. Vad man använder beror på vilka egenskaper hos funktionen man är intresserad av.

Vad finns det för diagram?

Det finns några typer av diagram som används oftare än andra. Stapel- och stolpdiagram används för att visa frekvenser av olika grupper eller kategorier. Linjediagram används för att visa förändringar över tid. Cirkeldiagram används för att visa andelar av en helhet.

Relaterade inlägg: