Vad betyder vattenmätaren?

Innehållsförteckning

Vad betyder vattenmätaren?

Vad betyder vattenmätaren?

Vad är en vattenmätare? Vattenmätaren visar hur mycket vatten du använder i fastigheten. Kretslopp och vatten tillhandhåller, äger och monterar vattenmätaren. Det är bara Kretslopp och vattens personal har rätt att sätta upp, kontrollera och underhålla vattenmätaren samt öppna och stänga servisventil.

Hur fungerar en vattenmätare?

vattenmätarens sida finns en pil som anger vattens flödesriktning. Vattenmätarens räkneverk (rullverk) består oftast av fem siffror och anger totalförbrukningen i m3 sedan mätaren installerades och var nollställd. ... Det skall i regel stå helt stilla när inget vatten används.

Vart läser man av vattenmätaren?

För att din beräknade vattenförbrukning ska bli så nära din verkliga förbrukning som möjligt är det viktigt att du regelbundet läser av vattenmätarställningen och rapporterar in den till NSVA.

Var hittar jag vattenmätaren?

Mätarplatsen ska finnas i ett uppvärmt utrymme för att skydda vattenmätaren skyddas mot frost. En sönderfryst vattenmätare kostar mycket pengar och kan orsaka stora vattenskador. Vattenmätaren får inte heller finnas i ett utrymme där den utsätts för skadlig värmepåverkan.

Relaterade inlägg: