Varför smyger katten?

Innehållsförteckning

Varför smyger katten?

Varför smyger katten?

Varför rusar katten runt i bostaden? Katter kan, utan till synes påtaglig anledning rusa runt i bostaden. Det är ett för katten naturligt beteende där katten gör av med överskottsenergi för att sedan kunna lugna ner sig.

Hur kan jag aktivera min katt?

För att aktivera katten kan du lägga ut en måltid på flera olika platser i hemmet, till exempel i ett klätterträd eller på en hylla. Det finns också olika aktiveringsmatskålar som man kan använda där katterna behöver jobba lite extra för att komma åt maten.

Varför gömmer sig katten under täcket?

Att sova under något är ett tecken på att de vill gömma sig. Att ligga högt upp ger kontroll.

Varför skvätter honkatter?

Sprejning är en annan typ av markering som oftast används utomhus, där det är större konkurrens med andra katter. Istället för att gnida ansiktet för att markera reviret sprejar katter urin, som innehåller deras egen individuella doft.

Varför vill katter ligga vid fötterna?

Den vill vara nära dig Dofterna är som fingeravtryck och när en katt vill känna sig som mest hemma med sin människa letar den rätt på den del av kroppen som doftar extra mycket av dig.

Hur vet jag att min katt är understimulerad?

En understimulerad katt lider ofta av stress och uppvisar det exempelvis via planlöst jamande, överdrivet tvättande eller genom att gå utanför lådan. Särskilt viktigt är det att aktivera en innekatt.

Relaterade inlägg: