Hur mycket väger 1 dl Opoppade popcorn?

Innehållsförteckning

Hur mycket väger 1 dl Opoppade popcorn?

Hur mycket väger 1 dl Opoppade popcorn?

Popcorn väger mycket mindre i förhållande till andra snacks som t ex nötter, så därför kan du få lite mer för kalorierna. 40 g opoppade majskärnor (knappt 1/2 dl), poppade med 1 tsk olja och kryddor, ger knappt 1 liter popcorn och innehåller ca 170 kalorier. Det är en rimlig mängd för ett sunt snacks eller mellanmål.

Hur mycket väger poppade popcorn?

100 gram popcorn innehåller 414 kalorier (en påse färdigpoppade popcorn väger 65 gram).

Hur många dl popcorn?

Räkna att en deciliter majskorn räcker till en liten skål popcorn för 2 portioner. Hur många den egentligen räcker till är svårt att säga och beror på hur mycket var och en äter såklart. Skulle popcornen ta slut så går det snabbt att poppa mer popcorn.

Är det nyttigt med popcorn?

5 skäl till att popcorn är nyttigt

  • De innehåller mycket fibrer. Något som framförallt är bra för magen, tarmfloran och kroppens bakterier.
  • Proteinet. En viktig del i varje sund kropp som också bidrar till ökad mättnadskänsla.
  • Kolesterolfattigt. ...
  • Stora mängder A- och K-vitamin. ...
  • Låga halter fett och socker.

Hur mycket Opoppade popcorn?

Hetta upp på medelvärme och lägg i 4-5 opoppade popcorn. När de börjar poppa häller du i resten av popcornen och sätter på locket.

Hur mycket kalorier är det i popcorn poppade?

Opoppade majskärnor Det enkla svaret är att eftersom popcornet vid poppande expanderar i storlek, så är inte kalorierna lika koncentrerade. Två matskedar av kärnor motsvarar ungefär 110 kalorier men de ger oss också nästan en liter popcorn efter de poppats. Recept på 5 nyttiga snacks – perfekta när du är sötsugen!

Vad är dåligt med popcorn?

Jämfört med andra snacks som chips och ostbågar är faktiskt popcorn en riktig höjdare. Till att börja med är det en fullkornsprodukt och med det följer ett näringsinnehåll som ofta är riktigt bra. ... Sen är det så att popcorn har stor volym men liten vikt så kalori-innehållet blir litet jämfört med motsvarande skål chips.

Relaterade inlägg: