Hur har distansundervisning påverkat gymnasieelever?

Innehållsförteckning

Hur har distansundervisning påverkat gymnasieelever?

Hur har distansundervisning påverkat gymnasieelever?

Elever som tidigare har haft upprepad eller längre frånvaro har haft högre närvaro under pandemin (på gymnasieskolorna) samtidigt som elever som av ”olika skäl haft svårigheter att använda digitala verktyg eller kanske haft svårare att hitta studiero och motivation i distansundervisningenhar ökad frånvaro.

Varför behövs distansundervisning?

Distansundervisning får användas som särskilt stöd för elever som inte kan delta i den ordinarie undervisningen på grund av dokumenterad medicinsk, psykisk eller social problematik, men bara om alla andra möjligheter till särskilt stöd är uttömda eller bedöms olämpliga.

Varför borde vi ha distansundervisning?

Distansundervisning ställer nya krav och ger nya möjligheter att utveckla skolan och lärandet att följa det övriga samhället. Utveckla undervisningen Distansundervisande lärare kan hjälpas åt och samarbeta kring att skapa undervisnings- materiel anpassat för lärande på distans.

Vad tycker elever om distansundervisning?

En undersökning bland gymnasieelever visar att de flesta upplever att distansundervisningen under coronapandemin har fungerat bra. Det som eleverna saknat mest vid undervisning på distans är kompisarna och de vanliga rutinerna. ... Eleverna uppger samtidigt att de saknat den ordinarie skolan.

Hur påverkar distansundervisning?

Distansundervisningen gör det svårare för elever att bli sedda och få feedback på arbetet. Även lärandet som uppstår naturligt i en skolmiljö mellan elever uteblir. Många har också fått se sin sociala samvaro med jämnåriga begränsas kraftigt. En annan oro är att de rutiner som en skoldag ger försvinner.

Hur mår elever under distansundervisning?

Vårterminens stängda gymnasieskolor ledde till försämrat mående, ökad stress och en känsla av minskad tillhörighet och sammanhang. Det visar en undersökning om gymnasieelevers upplevelse av distansundervisning som Sveriges Elevkårer har gjort bland sina medlemmar.

Hur påverkar distansundervisning samhället?

Det är också främst på de punkterna som undervisning på distans har brustit och visat sig inte vara idealt för varken studierna eller elevers psykiska och fysiska hälsa. De som har tagit störst skada av just den sociala isoleringen är de med sämre psykisk hälsa och/eller sociala svårigheter.

När är Distansundervisningen över?

– Rekommendationen om fjärr- och distansundervisning gäller från den 7 december till och med den 6 januari 2021. Syftet är att ytterligare minska trängseln i samhället och i kollektivtrafiken.

Relaterade inlägg: