Hur mycket väger en bunt gips?

Innehållsförteckning

Hur mycket väger en bunt gips?

Hur mycket väger en bunt gips?

Teknisk data
Bredd (mm):900
Tjocklek (mm):12.5
Antal st/pall:42
Vikt kg/m²:9.0
Vikt kg/pall:851

Vilken skiva bakom gips?

Stabil är en förstärkningsskiva för montering bakom gipsskivor, med höga krav på infästningar. Skivan är testad av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (tidigare Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut AB) med för ända- målet mycket goda resultat.

Hur mycket väger en gipsskiva?

En traditionell gipsskiva på 12, 5 mm väger cirka 20 kilo, den nya väger 15. – Vi räknar med att en genomsnittsmontör minskar sin belastning med 115 kilo per dag, vilket blir över ett halvt ton i veckan.

Vad är Renoveringsgips?

Norgips Ytskiva/Renoveringsgips är lämplig till utjämning och uppfräschning av befintliga väggar som t. ex. tegel-, puts- och plankväggar. Skivans stora seghet gör den också lämplig till böjda former och kan böjas i radier ner till 300 mm om den fuktas.

Vilken plywood bakom gips?

Plywood/OSB skruvas fast i regelstommen både runt om och i en rad på mitten av skivan. Utanpå plywood/OSB skruvas sedan gipsskivor. Gipsens stora fördel är att den är väldigt slät och det är lätt att få ett fint slutresultat efter spackling och målning/tapetsering.

Varför använder man en OSB skiva under en gipsskiva?

Utöver gipsskivorna används även andra skivor till gipskonstruktioner. När det handlar om fäste används även grova spånskivor eller OSB-skivor. De bildar det understa lagret om man använder flera lager, och ger bättre fäste i gipskonstruktionen.

Relaterade inlägg: