Vad väger en fläskfilé?

Innehållsförteckning

Vad väger en fläskfilé?

Vad väger en fläskfilé?

Fläskfilé väger runt 600 gram styck. Flintastek mellan 500-1000 gram styck. Benfri karré väger 1,5-2 kg styck. Fläskkotlett med ben väger 125-175 gram per 1,5 cm skiva.

Vad är en Ytterfile?

Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé.

Hur mycket kostar en Fläskfile?

Coop. 550 gram ungefärlig vikt. Jfr-pris 195.0 kr/kg.

Vad är en Fläskhare?

Fläskhare” är inte ett vedertaget begrepp för någon styckningsdel, men används ibland på restaurang för det som i butik kallas ”fläskytterfilé”. Det vill säga kotlettrad putsad från ben och fett.

Hur mycket väger en aubergine?

B. Om storleken bestäms av vikten är den minsta tillåtna vikten 100 g. Sorteringen ska ske enligt följande skala: 100–300 g, varvid skillnaden i vikt mellan den minsta och den största auberginen i en viss för- packning får vara högst 75 g.

Vad heter Ytterfile egentligen?

Ytterfilé är ett begrepp som har börjat användas på senare tid. Den styckningsdel som avses är en kotlettrad, renputsad från fett och ben. Ett korrekt namn på styckningsdelen borde vara ”hel kotlettrad utan fett och ben”.

Vilken del av grisen är Ytterfile?

Fläskytterfilé eller fläskkotlett är namnet på en hel kotlettrad putsad från fett och ben. Köttdetaljen kommer från grisens rygg och är alltså ingen filé även om det kan låta så på namnet.

Relaterade inlägg: