Hur mycket ska en chihuahua väga?

Innehållsförteckning

Hur mycket ska en chihuahua väga?

Hur mycket ska en chihuahua väga?

Chihuahuan är världens minsta hundras. Som fullvuxen väger en chihuahua oftast mellan 1 och 3 kg. Det är viktigt att tänka på att chihuahuan med sin ringa storlek är lite ömtålig, till exempel i lek med andra hundar samt i vistelse tillsammans med lite mindre barn som kan vara oförsiktiga vid hantering.

Hur mycket väger en chihuahua valp?

Idealvikten för en chihuahua är mellan 1,5 och 3 kg men hundar mellan 500 g och 1,5 kg accepteras också. Dock föredrar de flesta klubbar mindre chihuahuor. Hundar över 3 kg utesluts för det mesta. Detta har lett till att extremt lätta hundar som inte väger mer än 500 g har avlats fram.

Hur långt kan man gå med en chihuahua?

Den har sina stunder då den sprudlar av energi och leker entusiastiskt, men behöver inga långa promenader – en halvtimme varje dag är normalt tillräckligt. Vi rekommenderar att man använder en sele i stället för koppel på en chihuahua på grund av rasens ömtåliga trakea (luftstrupe).

Har Chihuahua underull?

I rasen förekommer två hårlag. Pälsen skall vara kort och ligga väl an över hela kroppen. Om det finns underull är hårstråna något längre. Gles päls på strupe och mage är tillåtet.

Vilken är den minsta hunden?

Enligt Guiness World Record´s är chihuahuan Milly världens minsta hund. Rekordet fick hon i februari år 2013 med en höjd på 9,65 cm. Milly är 3 år gammal och bor i Puerto Rico.

Hur ofta går man ut med en chihuahua?

Alla hundar behöver daglig motion och ska vara utomhus varje dag. Du bör rasta din hund minst var 6:e timme dagtid. Valpar och äldre hundar bör du rasta oftare. Om din hund är i en hundgård hela dagen ska du rasta den på en annan plats för att den ska få komma utanför hundgården åtminstone 1 gång per dag.

Relaterade inlägg: