Hur mycket väger en skiva fläskkarré?

Innehållsförteckning

Hur mycket väger en skiva fläskkarré?

Hur mycket väger en skiva fläskkarré?

Det finns 104 kalorier i Stekt Fläskkarré (1 medelstor skiva)....Generella portionsstorlekar.
Portions storlekKalorier
1 medelstor skiva (ca 11 cm x 6,5 cm x 0,6 cm)104
1 tjock skiva (ca 11 cm x 6,5 cm x 1 cm)156
1 portion (85 g)210
100 g247
BE

Vad är Grisnacke?

Karrén är supermarmorerad, som även kallas grisnacke (av förklarliga skäl) eller grishals. Karrén motsvarar högrev och nacke från nötkreatur.

Vilken temperatur på Fläskkarre?

Du kan kolla om köttet är färdigt genom att sticka in en gaffel på ett tjockt ställe i köttbiten. Köttsaften som sipprar fram ska vara helt klar och genomskinlig, dvs inte rosa! Karré ska ätas välstekt. Du vet att den är färdig när den har en innertemperatur på 75 grader.

Vad väger en karré?

Karré passar extra bra att grilla tack vare marmoreringen och kan med fördel marineras i förväg. En karréstek som säljs förpackad i handeln brukar väga runt 1,7 kilo med ben och utan ben cirka 1,5 kg. Köttet brukar då vara ganska väl putsat.

Måste karré vara genomstekt?

Många trendiga kockar föredrar möra styckningsdelar som filé eller kotlett av gris som stekts till mellan 58° och 65°. De hävdar att svenskt griskött, som är salmonellafritt, behöver inte serveras helt genomstekt. Livsmedelsverket rekommenderar dock att allt griskött ska upphettas till minst 70°.

Vad används karre till?

Hel bit, med eller utan ben, kan bräseras eller stekas i ugn. Den passar även utmärkt att tillaga på låg temperatur i gryta, lergryta, slow cooker och tryckkokare. Innertemperaturen bör vara 85° så får man ett saftigt kött som nästan faller sönder när man sätter kniven i det.

Relaterade inlägg: