Vad är BT läkare?
Vad är BT läkare?
Syftet med bastjänstgöring Syftet med bastjänstgöringen (BT) är att på ett likvärdigt sätt introducera legitimerade läkare till svensk sjukvård, dels för läkare som utbildats inom den nya legitimationsgrundande läkarutbildningen som påbörjas höstterminen 2021 och för läkare med legitimation utfärdad i annat land.
Hur mycket tjänar en BT läkare?
Eftersom lönen sätts individuellt varierar således lönerna mellan olika individer beroende på till exempel tidigare erfarenheter och färdigheter. Medianlönen år 2020 för en AT-läkare var 33 500 kronor per månad, för en ST-läkare 46 000 kronor per månad.
Hur funkar BT?
BT är en introduktionstjänstgöring inom ramen för specialiseringstjänstgöringen, ST och kommer från början att gälla för läkare med legitimation från annat land som vill specialisera sig i Sverige. Från och med behöver alla som inte får/fått legitimation efter AT eller redan specialiserar sig att göra BT.
Vad är BT?
blodtryck, blodflödets tryck i blodkärlen: systoliskt tryck vid hjärtats sammandragning samt diastoliskt tryck vid hjärtats utvidgning.
Vem ska göra BT?
Den införs Bastjänstgöring (BT) i Sverige som obligatorisk fristående första del i läkares specialisttjänstgöring (ST) för alla legitimerade läkare som inte redan genomgått svensk AT.
Vem gör BT?
Bastjänstgöring (BT) är en del av den nya specialiseringstjänstgöringen (ST) för läkare i Sverige. De nya reglerna om läkarnas ST börjar gälla den och innebär bland annat detta. Minimitiden för ST förlängs från 5 år till 5 år och 6 månader.
Hur fungerar handsfree?
Handsfree-lösningar Bluetooth-headset använder den så kallade HSP-profilen (Headset Profile). Den profilen gör det möjligt att skicka monoljud i telefonsamtalskvalitet mellan exempelvis en mobil och ett headset eller mellan en dator och ett headset.
Vilka St utbildningar finns det?
- Kirurgiska specialiteter. Anestesi och intensivvård. Barn- och ungdomskirurgi. Handkirurgi. Kirurgi. ...
- Laboratoriemedicinska specialiteter. Klinisk immunologi och transfusionsmedicin. Klinisk kemi. Klinisk mikrobiologi. Klinisk patologi.
- Neurologiska specialiteter. Klinisk neurofysiologi. Neurologi. Neurokirurgi.