Vem kan bestyrka kopia bouppteckning?
Innehållsförteckning
Vem kan bestyrka kopia bouppteckning?
Registrering av bouppteckning I ÄB uppställs inga krav att bestyrkandet ska ske av någon som inte är dödsbodelägare. Bestyrkandet kan exempelvis ske med en enkel text: "Kopian överensstämmer med originalet". Bestyrkandet ska vara i original. Således är det möjligt att vidimera en bouppteckning.
Vad är en vidimerad kopia?
Att vidimera betyder att en person (någon annan än du själv) intygar att en kopia stämmer överens med handlingen i original. Personen ska skriva på kopian att den stämmer överens med originalet (exempel: ”jag intygar att kopian stämmer överens med originalet” eller "vidimeras").
Kan familjemedlem vidimera kopia?
Man kan därför stämpla kopian med texten "vidimeras" eller för hand skriva "vidimeras". ... Generellt bör de flesta godta en vidimering om den görs av två personer som inte tillhör familjen, att de signerar kopian och skriver namnförtydligande, telefonnummer samt intygar att den överensstämmer med originalet.
Hur Vidimerar man ett betyg?
Att en kopia är vidimerad innebär att någon skrivit sin namnteckning, namnförtydligande och telefonnummer på handlingen och på så sätt intygar att kopian stämmer med originalet. Du kan be någon du känner eller en myndighetsperson vidimera dina dokument.
Vem kan vidimera namnteckning?
Som vittne får vem som helst vara, förutom den mot till vilken rättshandlingen skall företas, den som är under femton år och inte heller någon som lider av en psykisk störning som gör att den saknar insikt om betydelsen av bekräftelsen. Detta gäller med ett undantag, och det är bevittning av testamente.
Vad är en kopia av bouppteckningen?
- en vidimerad kopia av bouppteckningen (intyg att kopian överensstämmer med originalet) bestyrkta kopior eller original av testamenten, kallelsebevis till bouppteckningsförrättningen, arvsavståenden och liknande. fullmakt i original (om det finns en fullmakt). Mer information om vad en bouppteckning är och hur du fyller i blanketten i broschyren ...
Vad är en bestyrkt kopia?
- Bestyrkt kopia. När du kopierar ett original skapar du en kopia. Underskriften av den som bestyrker kopian är i original, medan resten av handlingen är en kopia. Exempel på kopior av handlingar som ska bestyrkas: stämmoprotokoll. stiftelseurkund. årsredovisning.
När ska du söka anstånd för bouppteckning?
- Anstånd. Behöver ni söka anstånd ska det göras inom tre månader efter dödsfallet. Ansök genom att ringa eller skriv till oss och förklara varför bouppteckningen inte kan göras. Har du frågor om bouppteckning ska du ringa Skatteupplysningen 0771-567 567. Mejla till handläggare för bouppteckning.
När ska bouppteckning skickas in?
- Bouppteckning ska skickas inom fyra månader Bouppteckningen ska skickas in till Skatteverket inom fyra månader efter dödsfallet. Skatteverket skickar ett informationsbrev med en förteckning över vilka kontor som handlägger bouppteckningar till dig. Informationsbrevet har ett ärendenummer samt personuppgifter om den avlidna personen.