Kan man slipa betong?

Innehållsförteckning

Kan man slipa betong?

Kan man slipa betong?

När du ska slipa en yta av betong kan du hyra en ordentlig betongslip. Men det finns också lättare metoder med vinkelslip och slipkopp! I de flesta fall kommer man långt med en diamantslipkopp på din vinkeslip.

Måste man slipa betonggolv?

MÅLA BETONGGOLV Ett obehandlat betonggolv måste vara torrt på ytan, minst 1–2 månader gammalt och fritt från smuts och fett. Släpper ytskiktet vid ett skrapprov finns betong-/cementhuden kvar och den måste då avlägsnas före målning genom slipning eller betning med saltsyra. ... Dammsug golvet noga innan du börjar måla.

När slipa betong?

Även om betongplattan gjutits under perfekta omständigheter så behöver man slipa betongplattan om man vill få till ett jämnt betonggolv. Fördelen med betongplatta på mark är just att man inte behöver ett undergolv. Du kan exempelvis lägga trägolv direkt på betongplattan.

När kan man slipa en betongplatta?

När du identifierat de olika utbuktningarna i betongplattankan du slipa ner den men också försöka att jämna till den med spackel om det är lite svackor.

Hur mycket hålrum är en härdad betong?

  • Avgörande för betongens kvalitet är hur porös den är. Mellan 12 och 20 procent av härdad betong består av hålrum; ju högre kvalitet hos betongen desto mindre andel hålrum. Densiteten på betong kan variera men vanligt är att den ligger mellan 2 3 kg/m 3.

Vad är Betongens egenskaper?

  • Betongens egenskaper bestäms till största del av förhållandet mellan vatten och cement, vattencementtalet. Hållfasthet är betongens viktigaste egenskap näst efter beständighet. Betongens hållfasthet bestäms förutom av vattencementtalet, även av cementtyp och ballastens egenskaper och sammansättning.

Hur hög är Tryckhållfastheten för betong?

  • Betong är mycket tryckhållfast, men har inte alls lika hög draghållfasthet, varför man vanligen använder armering. För betong med hållfasthetsklass C25/30 är tryckhållfastheten 30 MPa och draghållfastheten endast 1,8 MPa.

Vad är problemet med salt i betongen?

  • Salt i sig är som regel inga problem för själva betongen, men vid utomhuskonstruktioner ökar det risken för frostavskalning (undviks med tillsatt luftporbildare). Däremot kan kloriderna (Cl-) i saltet vara problematiska om de kommer in till armeringsjärnen.

Relaterade inlägg: