Vilken är den största risken om Lufttorkaren på din buss går sönder?

Innehållsförteckning

Vilken är den största risken om Lufttorkaren på din buss går sönder?

Vilken är den största risken om Lufttorkaren på din buss går sönder?

Avlastningen sker i botten på lufttorken och syftet är att vattnet som samlats i botten på lufttorken ska följa med ut. Om inte detta sker kommer vattnet istället att komma ut i bromssystemet vilket kan förorsaka skada på bromssystemet.

Vad är Lufttorkare fungerar?

Lufttorkare. Den sitter mellan kompressorn och våttanken. I den finns det små kulor och när luften passerar mellan kulorna suger de åt sig av fukten i luften. ... Den sitter mellan kompressor och våttank och sprutar in frysskyddsmedel i systemet.

Vad gör Lufttorken i Tryckluftsystemet?

Tryckluftsystemet består av en kompressor som komprimerar och matar luft till systemet. ... Det är meningen att den olja och de partiklar som kommer med i tryckluften från kompressorn inte ska komma förbi lufttorken. Dock klarar inte filtren att filtrera bort allt.

När måste Lufttorkaren fungerar?

-Lämna kvar väskor och annat skrymmande vid brand. Vad händer om det läcker lite luft i bromssystemet under körningen? Vad ska du tänka på när det nyser? Lufttorkaren funkar som det ska och kastar ut vatten och smuts från bromssystemet.

När ska man inte använda Hjälpbromsar?

om en buss körs i en lång brant nedförsbacke. Ett ekonomiskt problem är att friktionsbromsar så som "hjulbromsar" (trumbromsar, skivbromsar) slits ut och måste ges kostsamt underhåll. Av dessa skäl är många tunga fordon försedda med ett kompletterande hjälpbromssystem som inte är friktionsbaserat.

Hur fungerar en avgasbroms?

Avgasbromsen i sin enklaste form fungerar genom att ett spjäll vid turboaggregatet nästan stängs helt och skapar ett övertryck i avgasgrenröret. Detta gör det tungt för motorns kolvar att vid gasväxling pressa ut luften ur cylindern, förbi avgasventilerna.

Vilken uppgift har lastkännande ventil?

Re: Lastkännande ventil... Dess uppgift är att begränsa bromstrycket bak, så att inte bakhjulen låser före framhjulen (det är inte kul när det händer -på någon bil). Högsta tillåtna tryck ska ju vara större, ju mer last man har på bakaxeln, därav ventilens justerlänkage.

Kan jag köra utan Lufttorken?

Du måste ha lufttork samt en kompressor som tillför ny luft, det kan vara ett väldigt meck med det på vintern om systemet inte sköts som det ska.

Relaterade inlägg: