Vad gör FUB?

Innehållsförteckning

Vad gör FUB?

Vad gör FUB?

FUB arbetar för att barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning/intellektuell funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv. ... Personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga är medlemmar i FUB, liksom många andra som delar vår grundsyn.

Vem startade FUB?

Riksförbundet för barn, unga och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning/utvecklingsstörning, förkortat FUB, är en svensk funktionhinderorganisation som bildades i april 1956 under namnet Riksförbundet för utvecklingsstörda barn, R.F.U.B. Första ordförande var överläkare Torsten Ramer.

Vad är Kvantitetsuppfattning?

Kvantitetsuppfattningen svarar på frågan ”hur mycket är det”.

Vad betyder det att ha Flerfunktionshinder?

Flerfunktions-nedsättning Med flerfunktionsnedsättning menas att en person har en kombination av svår rörelsenedsättning och grav intellektuell funktionsnedsättning samt ett eller flera tilläggsproblem. Exempel på tilläggsproblem: Svårigheter att kommunicera.

Vad är institutioner för funktionsnedsatta?

institutioner för utvecklingsstörda bodde man oftast hela livet. ... Under 70-talet började institutionerna ifrågasättas allt mer och så småningom avvecklas. Då startade också Independent living-rörelsen, som kämpade för att funktionshindrade själva skulle få bestämma över den service som de behövde.

Relaterade inlägg: