Vad betyder siffrorna i fastighetsbeteckningen?

Innehållsförteckning

Vad betyder siffrorna i fastighetsbeteckningen?

Vad betyder siffrorna i fastighetsbeteckningen?

Fastighetsbeteckningen är en kombination av själva områdesnamnet och två siffror, exempel Bråtvik 1:10. Siffran 1 är ett blocknummer och siffran 10 är ett enhetsnummer. De med högre enhetsnummer är i regel styckningar från den ursprungliga fastigheten.

Hur kan man se Tomtgränser?

Så här använder du tomtgränser

  1. Steg 1. Gå till kartor.eniro.se och välj "tomtgränser" från menyn uppe till höger.
  2. Steg 2. Sök på kartan efter den fastighet du är intresserad av. ...
  3. Steg 3. Klicka på en tomtgräns för att få information om storlek och vilka privatpersoner och företag som hittas på adressen.

Vad klassas som fastighet?

Den civilrättsliga definitionen av fastighet framgår av första kapitlet jordabalken. Där framgår att fast egendom är jord som är indelad i fastigheter och att till fastighet hör allmänna fastighetstillbehör, byggnadstillbehör och industritillbehör (1 kap. 1 § JB).

Vad innebär fastighetsbeteckning i bostadsrättsföreningen?

  • Sedan 2009 kan enskilda lägenheter i bostadsbyggnader, så kallade ägarlägenheter, räknas som fastigheter och därmed ha en fastighetsbeteckning. Bostadsrätter har däremot inga egna fastighetsbeteckningar utan blir istället tilldelade ett lägenhetsnummer av Skatteverket och ett nummer som satts av bostadsrättsföreningen.

Hur kan man söka rätt på en fastighetsbeteckning?

  • Sök fastighetsbeteckning. De finns flera sätt att söka rätt på en fastighetsbeteckning. Några av de vanligaste är: Kontakta Lantmäteriet. Det säkraste sättet att få korrekta fastighetsbeteckningar är genom Lantmäteriet. Sök fastighetsbeteckning via karta och/eller adress.

Hur hittar du fastighetsbeteckningen i din tomt?

  • Du hittar beteckningen i dina huspapper och/eller i lånehandlingar. Hittar du den inte där så kan du vända dig till din kommuns byggnadsnämnd. De kan upplysa dig om vilken fastighetsbeteckning som din tomt har.

Hur kan du hitta en fastighetsbeteckning via karta och adress?

  • Sök fastighetsbeteckning via karta och/eller adress. Du kan använda dig av karttjänster för att hitta en fastighetsbeteckning. Sök på adressen eller zooma in rätt område för att få fram uppgifterna: Lantmäteriets kartsök och ortsnamn. Hitta.se, välj filtret Tomter. Eniro, välj filtret Tomtgränser.

Relaterade inlägg: