Vad påverkar Greklands klimat?

Innehållsförteckning

Vad påverkar Greklands klimat?

Vad påverkar Greklands klimat?

Greklands klimat I de högre bergstrakterna är snö och is vanligt men det kan också komma snö i resten av landet. Från bergen och havet blåser ofta svala vindar som kan dämpa den värsta värmen på sommaren. ... I dalar i inlandet kan det dock bli mycket varmt och det orsakar torka under sommaren.

Hur varmt är det i vattnet i Grekland?

Under sommaren, och faktiskt ända in i september är medeltemperaturen på Rhodos ca 28-31 grader och vattentemperaturen i havet ca 23-26 grader.

Vad är det varmaste Det har varit i Grekland?

Det uppmättes också i Grekland, då i huvudstaden Aten. Det var den 10 juli sommaren 1977 som det där var 48,0 grader Celsius, enligt World Meterological Organizantion.

Vilka är Greklands grannländer?

Grekland gränsar till Albanien, Nordmakedonien och Bulgarien i norr samt Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, Joniska havet i väster och Medelhavet i söder.

När är det som varmast i Rhodos?

Vädret på Rhodos I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag.

Hur varmt är det i Grekland på höstlovet?

Höstlov i Grekland I Oktober är det i snitt 16 grader varmt i Kassandra för att i November dyka till 11 grader. 8-10 dagar under en månad får man räkna med regn och 18-21 grader i havet.

Hur varmt är de i Grekland i mars?

Temperaturtabell för Grekland, från Antiparos året runt
MånadMedel DagMedel Vatten
januari13°C16°C
februari14°C15°C
mars15°C15°C
april18°C16°C

Relaterade inlägg: