Hur ser Rumäniens natur ut?

Innehållsförteckning

Hur ser Rumäniens natur ut?

Hur ser Rumäniens natur ut?

Mitt i Rumänien ligger den stora bergskedjan Karpaterna, med 14 toppar över 2000 meter. ... Nästan hälften av landytan består av orörda ekosystem, vilket gör att Rumänien har bland Europas bäst bevarade biologiska mångfald. Landet har stora skyddade skogar som är nyplanterade eller avverkades under kommunisttiden.

Vad är parlamentet i Rumänien?

  • Rumänien är en demokratisk republik med ett semipresidentiellt system. Den lagstiftande makten innehas av parlamentets två kammare, Senat (senaten), med 140 medlemmar varav 18 representanter för de etniska minoriteterna, och Camera Deputaților (deputeradekammaren), med 345 medlemmar. Medlemmarna i varje kammare väljs vart fjärde år.

Vad är Rumäniens befolkning?

  • Landet gränsar i norr mot Ukraina, i öster till Moldavien och Svarta havet, i söder till Bulgarien, längs med floden Donau, och i väster mot Ungern och Serbien. Rumäniens befolkning utgjorde personer vid folkräkningen 2011 och är därmed ett av Östeuropas folkrikare länder.

Vad är antalet invånare i Rumänien?

  • Antal invånare: (2017) Huvudstad: Bukarest Befolkning. Före kommunismens fall 1989 hade Rumänien med europeiska mått mätt en hög befolkningstillväxt, vilket delvis berodde på det förbud mot aborter som infördes av kommunistregimen.

Relaterade inlägg: