Vad är det för skillnad på folkhögskola och högskola?
Vad är det för skillnad på folkhögskola och högskola?
På Folkhögskola kan du både komplettera dina gymnasiebetyg och läsa kurser på eftergymnasial nivå. För eftergymnasiala kurser gäller samma förkunskapskrav som för högskolan, däremot ger inte folkhögskolan några akademiska högskolepoäng. ... En del folkhögskolor har vissa kurser som samarbetar med högskolor och universitet.
Vad är skillnad på yrkeshögskola och folkhögskola?
Den främsta skillnaden är den täta kopplingen till arbetslivet. Medan högskolor och universitet ställer andra krav på behörighet, är mer teoretiskt lagda och i viss utsträckning syftar mer till vidare forskning, så strävar yrkeshögskolan efter att leda dig som studerar direkt ut i arbetslivet där du vill vara.
Vilka läser på folkhögskola?
Folkhögskolan vänder sig till alla vuxna över 18 år som vill studera (det finns ingen övre åldersgräns). Varje skola strävar efter att få deltagare med skiftande bakgrund till sina kurser. På så sätt får de studerande ett större utbyte av de samtal och diskussioner som förs på folkhögskolan.
Vad är utbildningsformen?
Förutom grundläggande behörighet kräver de olika utbildningarna ofta att du även har genomfört vissa specifika gymnasiekurser, och ibland även att du har arbetslivserfarenhet. Många utbildningar kräver också att du redan har läst en annan, mer grundläggande utbildning på högskolan.
Är folkhögskola bättre än Komvux?
Allmän kurs på folkhögskola är ett bra val för dig som saknar gymnasieutbildning eller behöver komplettera med ett eller flera kärnämnen. Det är ett alternativ till komvux för att få grundläggande behörighet och kunna söka vidare till universitet, högskola eller yrkeshögskola.