Vad ska man ha för golv?

Innehållsförteckning

Vad ska man ha för golv?

Vad ska man ha för golv?

  • Lätt att lägga: Laminatgolv ...
  • Trä till bra pris: Lamellparkettgolv. ...
  • Klassiskt och hållbart: Massiva stavparkettgolv ...
  • Vackert och genuint: Massiva trägolv. ...
  • Tåligt och beständigt: Sten och klinker. ...
  • Mjukt och komfortabelt: Textila golv. ...
  • Miljövänligt och mjukt: Linoleumgolv. ...
  • Vattentätt och lättstädat: Vinyl och plastgolv.

Vilka golv är bäst till olika rum?

Ett massivt trägolv är mycket tåligt och är långlivat, då det kan slipas ned flera gånger. Tänk på att ju tjockare träet är, ju fler gånger kan det slipas. Önskar du ett extra tåligt golv väljer du ett hårt träslag som står emot slitage bättre än ett mjukt.

Vilken golv är bäst?

I kök och hall lämpar sig stryktåliga golv som vinyl och laminat bäst. I kök förekommer spill och tappade saker. I hallen drar man in både smuts och fukt utifrån. Vinylgolv på rulle, som i princip kan läggas skarvfritt, kanske är det allra mest rationella valet i dessa utrymmen.

Vilket golv är mest slitstarkt?

Pergos laminatgolv eller vinylgolv passar för dig som behöver extra slitstarka golv. Pergos laminatgolv har den högsta klassificeringen av slitstyrka. Vinylgolven finns i två kvalitetsnivåer, båda med hög slitstyrka. Laminat- och vinylgolv är uppbyggda av flera lager som gör golven starkare.

Vad ska man ha för trägolv?

En generell regel är att välja ett 1-stavigt eller 2-stavigt golv till ett stort rum och ett 3-stavigt till ett mindre. Breda och långa plankor kanske är bäst lämpade för en stor yta – men det finns undantag till varje regel!

Vad ska man ha för golv i köket?

Klinker är helt klart en favorit som köksgolv! De är lättskötta och finns i moderna färger och former. Även alternativ som PVC, vinyl och laminat är bra som golv i köket – de är inte bara extremt slittåliga utan övertygar även med individuell design och ett stort antal ytor och dekorer.

Vilket golv är bäst till golvvärme?

Klinkergolv och andra keramiska golv är perfekta tillsammans med golvvärme. Utan värme under känns de ofta också kalla. Även under plastmattor och korkmaterial går det utmärkt med golvvärme.

Vilket parkettgolv ska man välja?

Det första du bör fundera på när du väljer golv på är rummets placering och syfte. ... I rum där golvet får lite mildare behandling passar ett trägolv utmärkt. Träets naturliga och unika egenskaper är ett enkelt sätt att tillföra värme och personlighet till ett rum.

Vilket trägolv är bäst?

Trägolv är också en relativt stor investering när du renoverar så att hitta rätt trägolv blir viktigt. Därför har vi testat ett flertal olika trägolv så du kan hitta ett golv som passar dig bäst. Kährs Ek 1-stav Nouveau Whisper är utan tvekan det bästa trägolvet vi har testat utifrån dess kvalitet och hållbarhet.

Vilken parkett är bäst?

Överlägset bäst slitstyrka har det polsktillverkade golvet Barlinek som säljs på Byggmax. Golvet, som är näst billigast i testet, klarade hela 4100 varv vilket kan jämföras med Karelia och Bauhaus som bara klarade 1200 respektive 1400 varv.

Relaterade inlägg: