Vad finns det för A-kassor?

Innehållsförteckning

Vad finns det för A-kassor?

Vad finns det för A-kassor?

Arbetslöshetskassor i Sverige

  • Akademikernas a-kassa.
  • Arbetslöshetskassan Alfa (Alfa-kassan)
  • Arbetslöshetskassan för service och kommunikation (Seko)
  • Arbetslöshetskassan Vision (f.d. SKTF)
  • Byggnadsarbetarnas arbetslöshetskassa.
  • Elektrikernas arbetslöshetskassa.
  • Fastighets arbetslöshetskassa.

Vad är A-kassan för något?

En arbetslöshetskassa, a-kassa, har som främsta uppgift att administrera och betala ut arbetslöshetsersättning till personer som är arbetslösa.

Vad får jag ut i a-kassa unionen?

Ersättningstaket är 33 000 kr/mån under de 100 första ersättningsdagarna och 27 500 kr/mån från dag 101. Medlemskapet i a-kassan är skilt från medlemskapet i Unionen Egenföretagare, och du måste alltså söka medlemskap i en a-kassa separat.

Vilken A-kassa för städare?

Välkommen till Fastighets a-kassa Vi är a-kassan för dig som är fastighetsskötare, lokalvårdare eller fönsterputsare.

Är facket och a-kassa samma sak?

Det korta svaret på den frågan är ja - man kan vara med i a-kassan utan att vara med i något fackförbund. I grunden är a-kassan och ett fackförbund två helt olika saker med olika funktioner. A-kassa är en förkortning av arbetslöshetskassa medan ett fackförbund är en organisation för de som arbetar.

Vilken a-kassa för städare?

Välkommen till Fastighets a-kassa Vi är a-kassan för dig som är fastighetsskötare, lokalvårdare eller fönsterputsare.

Är A-kassa skattepengar?

Ja, man betalar skatt på ersättning från a-kassan. A-kassa beskattas på samma sätt som lön. Exakt vilken skattesats som används varierar beroende på var i landet du bor.

Hur mycket är A-kassa?

Dag 1-100 kan man få 80 procent av sin lön upp till 33 000 kronor. Har man en inkomstförsäkring via facket kan man få 80 procent av hela sin lön. Dag 101-200 är den maximala ersättningen per dag 1000 kronor. Man kan fortfarande få 80 procent av den tidigare lönen.

Hur mycket får man i A-kassa Byggnads?

Får du ersättning som baseras på din lön kan du som mest 1 200 kronor om dagen, fem dagar i veckan, de 100 första ersättningsdagarna. Därefter kan du som mest 1 000 kronor om dagen. För att den högsta ersättningen behöver du i genomsnitt ha tjänat 33 000 kronor eller mer före arbetslösheten.

Hur stor är ersättningen från a-kassan?

  • Det finns flera regler som styr hur stor ersättning från a-kassan ser ut. Ersättningsgränser. Det finns två gränser som anger hur mycket du kan få ut i arbetslöshetsersättning. Först och främst kan du bara få ut 80 % av din lön. Om du normalt tjänar 18 000 kronor i månaden före skatt kan du som mest få ut 14 400 kronor i månaden.

Hur fungerar a-kassan?

  • Hur fungerar a-kassan. Principen bakom a-kassan är enkel. Alla medlemmar betalar in en månadsavgift till a-kassan och om du blir arbetslös kan du få ut en viss ersättning under en begränsad period. Det finns dock många regler att känna till och villkor att uppfylla.

Vad är a-kassan för service och kommunikation?

  • Ett grundkrav för alla a-kassor är att du måste ha arbetat i Sverige för att bli medlem. A-kassan för service och kommunikation För dig som jobbar med vägar, järnvägar, luft- och sjöfart, försvar, kriminalvård, post, tele- och datakommunikationer, elproduktion och eldistribution. Även för dig som är statligt anställd.

Relaterade inlägg: