Vilka ämne läser man på handel?

Innehållsförteckning

Vilka ämne läser man på handel?

Vilka ämne läser man på handel?

Handel omfattar försäljning och logistik, marknadsföring och produktkunskap, branschkunskap, kundservice och affärsutveckling i olika former. Administration omfattar administrativt arbete och organisation i företag och offentlig förvaltning, kommunikation, kundservice samt konferens- och receptionsarbete.

Vad kan man plugga på Handels?

Handels- och administrationsprogrammet får du läsa om logistik, marknadsföring, kundservice men får även lära dig om entreprenörskap och hur du driver ett eget företag. Efter utbildningen kan man söka jobb som till exempel butikspersonal.

Vilken matte har handel?

framtida yrken
Gymnasiegemensamma kurser600
Matematik 1a100
Naturkunskap 1a150
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1a150

Är handel en bra linje?

Handels- och administrationsprogrammet är ett utmärkt val för den som vill arbeta inom områden som handel, service eller administration när gymnasiestudierna är slutförda. ... Programmet passar även den som önskar en karriär inom administrativa yrken som personal-, ekonomi- och IT-administratör.

Vilka ämnen läser man på barn och fritidsprogrammet?

Hej, Barn- och fritidsprogrammet har tre inriktningar: Socialt arbete, pedagogiskt arbete eller fritid och hälsa. Barn- och fritidsprogrammet passar bra för dig som vill arbeta som till exempel barnskötare, personlig assistent, personlig tränare eller kanske vidareutbilda dig till polis eller socionom.

Vad kan man bli på handel?

Tips på yrken efter Handels- och administrationsprogrammet:

  • Administratör. Bilförsäljare. Butikschef.
  • Flygvärd/värdinna. Guide. Hotellreceptionist.
  • Inköpare. Kundtjänstmedarbetare. Marknadsförare.
  • Marknadskoordinator. Mäklare. Resesäljare.
  • Säljare. Tågvärd. Column3.

Vad studerar man på Handelshögskolan?

Handelshögskolan kan vi erbjuda några av Sveriges populäraste utbildningar inom ekonomi och juridik. Du kan välja bland både kurser och program. Oavsett om du tänker dig en karriär som managementkonsult, advokat, VD eller på en hjälporganisation så är kunskap om hållbart företagande en viktig kompetens.

Vad kan man göra efter Handelshögskolan?

Här är några av de ingångsjobb som våra ekonomer får: Affärsutvecklare, account manager, analytiker, banksäljare, controller, ekonom, ekonomiassistent, finansiell analytiker, fondadministratör, kapitalrådgivare, konsult, managementkonsult, marknadsassistent, inköpare, projektledare, säljare, trainee.

Hur mycket merit för handel?

Hej, Vad roligt att du är intresserad av Handel-och administration! Om man ser till rikssnittet, alltså vad som var medelpoängen för det programmet om man ser till hela Sverige, så var poängen förra året 182,4 poäng. Men den lägsta antagningspoängen kan variera väldigt mycket beroende på ort och specifik skola.

Är handel högskoleförberedande?

Handels- och administrationsprogrammet på NVU kommer att bli ett högskoleförberedande yrkesprogram. Detta innebär att du som elev kommer att avsluta dina studier med grundläggande behörighet till högskola/universitet samt få en yrkesexamen.

Relaterade inlägg: