Vilket garn till väska?

Innehållsförteckning

Vilket garn till väska?

Vilket garn till väska?

Tofflor, väskor, vantar och annat som kan tovas; för det bästa resultatet bör du välja mjuka garnkvaliteter, gärna i ren ull, som är löst spunnet och som INTE är superwashbehandlat. Det är viktigt att du vet att du kan använda fler DROPS garn än de föreslagna över.

Vilket garn ska man välja?

Förutom färg och konsistens finns det andra faktorer som påverkar utseende och känsla: Tjockleken på garnet givetvis, men även garnets täthet. Om du stickar ett mönster med en tydlig textur, välj då gärna ett tätare garn som tar fram texturen bättre.

Vilket garn till sockor?

Raggi är sockgarnernas urfader. Blandningen av superwashbehandlad ull och polyamid gör garnet slitstarkt och tåligt. Därför passar det särskilt bra till sockor. Raggi är också härligt värmande till vintertröjor, mössor, vantar och halsdukar.

Vilket garn till tröja?

Ull är nämligen ett känsligt material, där man kan förstöra tråden vid feltvätt. En av fördelarna med att använda ullgarn är att materialet är bra på att hålla värmen. Det är därför perfekt att använda till stickade tröjor och mössor.

Vilket garn ska man använda till Mormorsrutor?

Förr virkade man ofta mormorsrutor av sina restgarner, men ska du få ihop en hel filt så behövs det kanske lite till. Till våra mormorsrutor har vi använt ett ekologiskt bomullsgarn från Erica Laurell Organic Yarn med klara färger, men det går ju att virka med vilket garn som helst naturligtvis.

Vilket garn används till grytlappar?

Att undvika syntetgarn handlar alltså inte om någon övertro på Naturen. Det är det faktum att de bara blir brända och inte alls smälter som gör att garn av ren bomull, lin eller ull är så bra för hem-maskade grytlappar.

Vilket garn passar till babyfilt?

Söt filt stickad i det värmande och mjuka garnet Baby Merino från Svarta Fåret.

Relaterade inlägg: