Vad innebär piercing?

Innehållsförteckning

Vad innebär piercing?

Vad innebär piercing?

Piercing (engelska för genomträngning) är håltagning i huden för att kunna fästa ett smycke, ofta ringar eller stavar av metall, och då främst titan. ... En utbildad person med yrket att utföra piercing kallas för piercare.

Vad kallas navelpiercing?

En navelpiercing kan vanligtvis göras på två sätt. Det vanligaste är att man piercar huden precis ovanför själva naveln, på cirka 1 centimeters höjd. Ett annat sätt att göra en navelpiercing är att pierca vävnaden precis under naveln. Det här sättet kallas för en top-down navelpiercing eller omvänd navelpiercing.

Vilken piercing gör ondast att ta?

Det gör mycket ondare att pierca sig med en öronhålspistol, då kroppen tillfogas onödigt stor skada då man gör ett hål med ett trubbigt smycke som slås genom kroppen. De smycken som sätts i med öronpistoler sitter oftast väldigt tätt, och tillåter inte örat att svullna.

Vad är Innerdiameter?

Du kan mäta innerdiametern på en ring du har hemma som du redan vet passar bra. Lägg då ringen på en linjal och mät från innerkanten på ringen till motsatt kant. Där har du din innerdiameter.

Vad heter piercing på kindbenet?

En cheek piercing är därför en piercing som är placerade i kinden. De flesta väljer att få den placerade i smilgropen och ofta en i varje kind, så de sitter på en symmetrisk sätt. Några har dock endast ett smilgrop i den ena sidan och väljer därför endast att få piercing i en sida.

Vad ska man tänka på när man tar navelpiercing?

Låt din piercing vara ifred! Väl läkt behöver ditt smycke sticka ut ifrån kroppen hela tiden. Det skall inte vara tryckt, pressat eller hållet mot endera sidan. Du bör även undvika att sova på mage samt försöka att sitta rakt nog så att piercingen inte blir ihoptryckt.

Relaterade inlägg: