Vad är Självmordsprocessen?

Innehållsförteckning

Vad är Självmordsprocessen?

Vad är Självmordsprocessen?

Självmordsprocessen kan pågå i flera år och inleds med självmordstankar som blir allvarliga och leder till självmordsförsök. I vissa fall avslutas processen med ett fullbordat självmord. Den långdragna processen gör att det är möjligt att finna åtgärder för att bryta den.

Vilka personer har en ökad suicidrisk?

Riskgrupper. Vissa grupper har högre risk för suicid än andra. Exempel på dessa är pojkar/män, HBTQ-personer, ensamkommande barn, asylsökande med avslagsbeslut, personer utsatta för mobbning, våldsutövare och våldsutsatta och personer som själva förlorat en närstående i självmord.

Vad står SPES för?

SPES är en förkortning för Riksförbundet för SuicidPrevention och EfterlevandeStöd och betyder hopp på latin. Vi erbjuder stöd och hjälp till efterlevande. ... SPES bildades 1987 och sedan dess har vi lyft frågan självmord i media och informerat politiker och beslutsfattare om hur självmord kan förhindras.

Hur fungerar skattningsskalor SUAS?

För en erf aren psykiater fungerar skattningsskalor också som en mental checklista. Men man väger i lika hög grad in patientens kroppsspråk, ordval och kvaliteten på kontakten. MADRS, SUAS och andra skattningsskalor har blivit väldigt populära i den psykiatriska vården.

Relaterade inlägg: