Hur räknar man multiplikation med negativa tal?

Innehållsförteckning

Hur räknar man multiplikation med negativa tal?

Hur räknar man multiplikation med negativa tal?

När vi multiplicerar två negativa faktorer blir produkten positiv. Vi säger då att minustecknen tar ut varandra. Alltså gäller att om vi multiplicerar två negativa tal med varandra, så blir produkten positiv. Det spelar ingen roll i vilken ordning de båda faktorerna står - produkten blir ändå densamma.

Kan två negativa tal ha summan 20?

Regel 2: Om man multiplicerar två negativa tal, blir produkten positiv. Nu är det två negativa tal som multipliceras och då tar minustecknen ut varandra och svaret blir positivt. där a och b är positiva tal (-a och -b är alltså negativa tal).

Hur räknar man ut temperaturskillnaden?

Räkna ut skillnaden mellan två negativa tal

  1. -89,2+(-14,0)=-(89,2+14,0)=-103,2≠-75,2, det du försöker räkna ut här är summan av dom båda temperaturerna.
  2. 89,2-(-14,0)=89,2+14=103,2.
  3. Det du har räknat ut där är temperaturskillnaden vid ett ställe som har +89,2 grader och Antarktis värmerekord på -14,0 grader.
BE

Är 0 större än?

Negativa tal[redigera | redigera wikitext] Negativa tal kallas inom matematiken sådana tal som är mindre än noll (0). De tal som är större än 0 kallas positiva tal. Talet 0 självt är varken negativt eller positivt.

Vad innebär addition och subtraktion?

  • Addition och subtraktion. När vi har ett matematiskt uttryck innebär dessa regler, räkneordningen, alltså att vi först beräknar eventuella uttryck inom parenteser, sedan utför vi multiplikationer och divisioner och i det sista steget utförs additioner och subtraktioner.

Vad är multiplikation och Division?

  • Multiplikation och division. Även när vi multiplicerar och dividerar med negativa tal inblandade måste vi ta hänsyn till tecken. För multiplikation finns det två enkla regler: Regel 1: Om man multiplicerar ett negativt tal och ett positivt tal, blir produkten negativ: ( − 3) ⋅ 4 = − 12.

När ska vi dividera med negativa tal?

  • Division med negativa tal. När vi ska dividera med negatival tal gäller räkneregler som liknar dem för multiplikation med negativa tal. Om vi har en kvot där det ena talet är positivt och det andra talet är negativt, då kommer kvoten att bli negativ.

Relaterade inlägg: