Vad gör mest ont under förlossningen?

Innehållsförteckning

Vad gör mest ont under förlossningen?

Vad gör mest ont under förlossningen?

Många tycker att den liknar kraftig mensvärk. Du kan ha ont i nedre delen av ryggen, det kan stråla ner i benen och eller i nedre delen av magen. Senare under förlossningen blir smärtan mer intensiv. Smärtan sitter i magen, ryggen och ner i benen.

Hur länge verkar morfin förlossning?

Effekten varar upp till 3 timmar, och spinalbedövning ges därför sent i förlossningsförloppet, framför allt till omföderskor. En låg dos lokalanalgetika i kombination med en opioid ger effektiv smärtlindring utan att förlossningsförloppet eller motoriken påverkas nämnvärt.

Vilka är med vid en förlossning?

På förlossningsavdelningen arbetar en barnmorska oftast tillsammans med en undersköterska. Men ibland arbetar två barnmorskor tillsammans med eller utan en undersköterska. Barnmorskan kommer och tittar till dig som föder då och då. I slutet av förlossningen är barnmorskan där hela tiden.

Hur ont kan förvärkar göra?

När du får en sammandragning blir magen hård och putar ut. Sammandragningen startar från olika håll i livmodern. De sprider sig oregelbundet över den. Det kan kännas obehagligt, men brukar inte göra ont.

Hur lång tid tar Latensfasen?

Latensfasen är den längsta fasen av förlossningen och kan pågå från några timmar till flera dagar. Ibland märker man inte av latensfasen.

Hur ofta ta Alvedon förlossning?

Försök att aktivera dig som vanligt eller förbereda dig genom att vila, koppla av, sova små stunder och kanske bada eller duscha. Du kan även lindra smärtan med två tabletter Paracetamol (tex Alvedon, Panodil) och dosera enligt förpackningen. Tänk också på att äta och dricka ordentligt.

Har pappan rätt att vara med på förlossningen?

Får min partner/medföljare följa med in på förlossningen direkt när vi kommer in? – Ja, om dina värkar har kommit igång och ni ska stanna kvar på förlossningsavdelningen. Om förlossningen inte riktigt har startat kan det vara så att du åker hem igen i väntan på att värkarna ska bli mer etablerade.

Hur länge får man stanna på förlossningen?

Det är bra att stanna på BB i 48 timmar efter förlossningen även om allting är bra med dig och barnet. Men ni kan också välja att åka hem redan efter sex timmar. Personalen på BB-avdelningen hjälper gärna till att planera vårdtiden. Det är viktigt att ni känner er trygga med amningen innan ni lämnar BB.

Relaterade inlägg: