Vad heter []?

Innehållsförteckning

Vad heter []?

Vad heter []?

Tecknet påminner om circumflex accent och i ASCII och några andra teckenuppsättningar används tecknet för båda ändamålen. I sammanhang där tecknet används fristående kallas det ofta "hatt" eller "tak".

När används []?

"Parentes" är tecknen ( ) man använder för att lägga till mer information till en kommunikation och avskilja den. Parentes räknas som ett skiljetecken i svenska språket. Parentesen visar att man skall göra en paus. Ordet "parentes" kommer från grekiska ordet "parenthesis", insättning bredvid.

När ska det vara punkt?

När du skriver använder du punkten för begriplighetens skull, för att underlätta för läsaren. Genom att dela upp din text hjälper du din läsare att ta in innehållet. Punkt använder vi också i förkortningar, även om det oftast är bättre att skriva ut dem. Skriv alltså ”till exempel” när det går, men ”t.

Vad betyder Cirkumflex?

Circumflex markerar betonad vokal i vissa språk: På portugisiska är â, ê, och ô betonade vokaler. Cirkumflex indikerar även deras höjd. På walesiska antyder cirkumflex betonad stavelse (som normalt är den näst sista stavelsen), eftersom icke-betonade vokaler normalt inte kan vara långa.

Relaterade inlägg: