Vilka skriver tidningar?

Innehållsförteckning

Vilka skriver tidningar?

Vilka skriver tidningar?

Redaktör – yrkestiteln för en person som bestämmer eller redigerar innehåll i en tidning, tidskrift eller bokverk. Titeln förekommer även i radio eller TV. Ordet har traditionellt också använts som titulering av journalister i största allmänhet.

Vem är ansvarig för det som skrivs i en tidning?

Utgivare – ensamansvaret innebär att det är en enda person, utgivaren, som ansvarar för det som står i en tryckt skrift eller i ett utsänt program. Man kan också ha en ansvarig utgivare för en webbsida. Utgivare utses av den som äger tidningen/tidskriften, bedriver sändningsverksamheten eller framställer webbsidan.

Har en redaktion?

Redaktion, en arbetsgrupp inom ett massmedium eller på Internetcommunities. Redaktionen brukar ledas av en chefredaktör som i allmänhet är ansvarig utgivare. Andra ledare för en redaktion kan vara redaktionschef eller nyhetschef. På dagstidningar och andra större massmedier finns ofta flera olika redaktioner.

Hur mycket tjänar en redigerare?

34 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vem producerar innehållet i en tidning?

De skribenter som är involverade i att få fram material för en tidning kallas journalister.

Hur skriver man tidningar?

Tänk noga igenom vilka du vill ska läsa din tidning och vad du vill ha sagt med den (vilket syfte du har). När du har bestämt dig gäller det att hålla sig till det. Bestäm innehåll som passar till dina läsare. Använd en stil som passar ditt syfte.

Relaterade inlägg: