Vad är ett fasadmätarskåp?

Innehållsförteckning

Vad är ett fasadmätarskåp?

Vad är ett fasadmätarskåp?

På fasaden av huset finns ett fasadmätarskåp. Här är huvudsäkringarna till din bostad placerade, säkringarna är 16 amperes porslinssäkringar. Nyckel till skåpet överlämnas vid inflyttningen. Mätaren som är placerad här är huvudmätare för er elförbrukning.

Vilka komponenter hittar vi i vårt fasadmätarskåp?

  • Servisledningssäkring.
  • Servisledning.
  • Kundens anslutningspunkt (kan vara cirkeln med streck genom)
  • Servissäkring med ev elkopplare.
  • Huvudledning.
  • Mätarsäkring (med ev elkopplare)
  • Punkt 3-6 är för bostäder ofta en och samma (kombinerad servis & mätarsäkring i mätarskåpet).
  • Elmätare.

Vad är ett Fasadskåp?

Ett fasadmätarskåp ska givetvis fylla sin funktion i första hand, men det behöver inte sticka ut som en öm tumme på husets exteriör. Hos oss hittar du både infällda och utanpåliggande mätarskåp i robusta material som uppfyller kapslingskraven och samtidigt smälter in fint med både vägg och omgivning.

Vad gör ett Mätarskåp?

Elhandelsföretag är det företag en kund köper sin el av. Elmätare är placerad i mätarskåpet och registrerar hur mycket el som förbrukas. Värdet samlas in i ett insamlingssystem. Elnätsföretag äger och underhåller elledningarna fram till kundens anslutningspunkt samt ansvarar för mätare och mätning av elförbrukning.

Vad kostar ett fasadmätarskåp?

En ny mätartavla kostar från 1200kr, ett nytt fasadmätarskåp kostar från 3000kr.

Vad är Färdiganmälan?

En Färdiganmälan är vad namnet anger – en anmälan om att jobbet är klart. När vi får den ringer vår entreprenör och bokar tid för inkoppling. Då behövs klara besked. Det har till och med hänt att tid har bokats och montören åkt ut till ett jobb som inte är klart.

Vad är Serviskabel?

Kabelskåp är skåpet där elnätsföretaget ansluter serviskablar till olika fastigheters mätarskåp och elrum. Mätarskåp är placerat på kundens tomt, vanligtvis på fasaden. ... Servisledning är Vattenfalls ledning med vilken kundens anläggning ansluts till Vattenfalls elnät i anslutningspunkten.

Varför har vi en elmätare i våra fasadmätarskåp?

Med de nya fjärravlästa mätarna är fasadmätarskåpen än viktigare. De fjärravlästa mätarna kommunicerar och skickar mätvärdesinformation till en mottagningsenhet. ... Förloras kommunikationen slår mätaren larm. I bästa fall kommer överföringen återigen igång med automatik.

Vem äger Mätarskåpet?

Mätarskåpet är ditt, servisledning och mätare är nätägarens. Skall du flytta eller byta ett mätarskåp eller äändra servisledning, skall du som fastighetsägare (via din elektriker) förbereda kanalisation fram till tomtgräns i samråd med nätägaren, eller som i ditt fall förbereda med ett nytt mätarskåp.

Relaterade inlägg: