Kan man dricka regnvatten?

Innehållsförteckning

Kan man dricka regnvatten?

Kan man dricka regnvatten?

Regnet faller på ladugårdstaket med en yta på cirka 70 kvadratmeter. Det leds till en öppen uppsamlingstank i växthuset varifrån vattnet med en fin stråle rinner ner i ett enkelt sandfilter i fyra lager. Enligt vattenanalyser är vattnet därmed renat och uppfyller hälsoreglerna för dricksvatten.

Vad består regnvatten av?

Regn är nederbörd som endast består av flytande vatten. Regndropparnas diameter varierar normalt mellan 0,5 och 5,0 mm, men kan i ovanliga fall bli ända upp till 10 mm innan de sönderfaller i mindre droppar.

Vad gör man med regnvatten?

Eftersom regnvatten är ett tämligen rent vatten kan du använda detta till betydligt mer än att vattna växter med. Du kan exempelvis diska, tvätta håret eller bada i regnvatten.

Hur rena regnvatten?

Förutom att vattna trädgården med regnvatten kan du även tvätta, använda det till att spola i toaletten och till din utedusch. Du kan även rena regnvatten som du samlar från taken genom fyra lager av sand, och sedan dricka det. Perfekt för dig som har grävd brunn.

Är regnvatten?

Regnvatten och dagvatten blandas ibland ihop, men dagvatten kan även komma från smältvatten, medan regnvatten definierar att det är vatten som fallit som regn. Underkylt regn: Regn som faller med en temperatur under 0° C kallas underkylt och fryser som regel till is när det når marken.

Hur påverkas växter av försurat regn?

Surt regn bidrar kraftigt till försurning av sjöar och skogar. Detta medför bland annat att fiskar dör, och att trädens blad torkar ut eller blir gulfärgade före hösten (kloros). I marken skadas växternas rothår, vilket försvårar upptagningen av växtnäring.

Relaterade inlägg: