Vilka sitter i Pentagon?

Innehållsförteckning

Vilka sitter i Pentagon?

Vilka sitter i Pentagon?

Flygbild över Pentagon, med USA:s huvudstad Washington, D.C. i bakgrunden. Pentagon är namnet på den byggnad där USA:s försvarsdepartement har sitt säte.

Vad heter en 5 Hörning?

Lista på olika typer av månghörningar
MånghörningNamnAntal sidor
FemhörningPentagonFem
SexhörningHexagonSex
SjuhörningHeptagonSju
ÅttahörningOktagonÅtta

Vad är en Pentagon?

Pentagon, femhörning, är en polygon med fem hörn. Ofta menas en regelbunden konvex pentagon vilken är en liksidig och likvinklig femhörning, det vill säga, alla sidor respektive vinklar är lika stora. De interna vinklarna i en enkel pentagon är totalt 540°.

Vilken stor federal byggnad finns i Virginia?

Washington, D.C.[redigera | redigera wikitext]

Hur många kvadratmeter är Pentagon?

616 540 m² The Pentagon/Floor space

Vad heter Månghörningarna?

En månghörning är en figur med fler hörn än två, där hörnen sitter ihop med raka streck. Till exempel är både en triangel och en kvadrat två olika typer av månghörningar. En triangel kan kallas för en trehörning och en kvadrat för en fyrhörning. Det är antalet hörn som bestämmer namnet.

Hur räknar man ut vinkelsumman i en triangel?

Om man mäter vinklarna i en triangel och summerar dem så blir summan alltid 180°. Vinkelsumman för den här triangeln är 180°. Det är faktiskt sant för alla trianglar, hur de än ser ut. Det går att bevisa med hjälp av papper och sax.

Hur räknar man ut vinkelsumman i en Femhörning?

Eftersom det är två trianglar blir vinkelsumman i en fyrhörning: 180° + 180° = 360°. Naturligvis behöver inte fyrhörningen vara en rektangel för att du ska kunna dela in den i två trianglar. En femhörning kan vi dela in i tre trianglar med hjälp av två sträckor. Varje triangel har en vinkelsumma av 180°.

Relaterade inlägg: