Hvad vil det sige at blive erklæret insolvent?

Innehållsförteckning

Hvad vil det sige at blive erklæret insolvent?

Hvad vil det sige at blive erklæret insolvent?

Insolvens er en betegnelse for den økonomiske situation, som en person er i, hvis vedkommende ikke kan betale sine regninger rettidigt. Det er kun fogedretten, der kan vurdere, om du er insolvent og i så fald udstede insolvenserklæring. ... Få svaret på dette, og hvad det reelt indebærer at være insolvent her.

Hvad må en kurator?

Kurators opgave er at sælge eller på anden måde afvikle alle virksomhedens aktiver, f. eks. igennem tvangsauktioner og lignende. Når kurator har solgt eller afviklet alle virksomhedens aktiver - der også er kaldet konkursmassen - skal provenuet (pengene) fordeles blandt virksomhedens kreditorer.

Hvad er en god solvens?

Solvenskrav. For nogle virksomheder, eksempelvis banker, er der krav om en bestemt solvensgrad. For banker kræves en solvensbuffer på omkring 8 procent. Det er et forhold mellem aktiver og passiver, der er bestemt ved lov for at mindske risikoen for, at virksomheden går konkurs og ikke kan betale, hvad den skylder.

Hvad er en konkursbegæring?

En konkursbegæring er en begæring om, at en fysisk eller juridisk person erklærer sig konkurs. Når du som person bliver erklæret konkurs, betegnes du som skyldner, og dine midler skal herefter fordeles mellem dine kreditorer, som er de personer, du skylder penge.

Hvornår kan man blive erklæret insolvent?

Egentlig insolvens Du eller din virksomhed kan anmode om at blive erklæret insolvent af fogedretten, hvis det vurderes, at du eller virksomheden ikke er i stand til at betale dine kreditorer eller ikke råder over tilstrækkelige værdier i forhold til den gæld, der er blevet optaget.

Hvad vil det sige at gøre udlæg?

Udlæg er et retspant, der stiftes ved fogedens erklæring til fogedbogen. Udlæg i skyldnerens aktiver kan foretages efter begæring af en kreditor, der har et særligt retsgrundlag (udlægsfundament) for sin fordring, fx dom, retsforlig, udenretligt forlig, pantebrev eller gældsbrev.

Hvad tjener en kurator?

Løn for jobs, der minder om Advokat
Juridisk chef57.613 DKK
Advokat, kurator57.613 DKK
Fuldmægtig Cand. Jur.45.244 DKK
Advokatfuldmægtig45.244 DKK
Ejendomsadministrator33.575 DKK

Hvem betaler en kurator?

Det er skyldner, altså den person eller virksomhed, der er gået konkurs, der skal betale løn til kurator. Det foregår på den måde, at kurator kommer med en opgørelse over det antal timer, som han eller hun har brugt på at hjælpe med konkursen.

Hvad er en god Egenkapitalens forrentning?

Egenkapitalens forrentning er et udtryk for, hvordan den indskudte kapital forrentes. Hvis egenkapitalens forrentning er mindre end afkastningsgraden, taber virksomheden på sin fremmedkapital. Det er omvendt hvis egenkapitalens forrentning er større end afkastningsgraden.

Hvad er en god soliditetsgrad?

Soliditetsgrad. Når man laver en regnskabsanalyse kan soliditetsgraden være et af de nøgletal man udregner for at analysere på virksomhedens modstandsdygtighed over for eventuelle tab. Soliditetsgraden viser, hvor mange procent af aktiverne, der kan falde i værdi, før fremmedkapitalen lider tab.

Relaterade inlägg: