När stänger Fjällstationerna?

Innehållsförteckning

När stänger Fjällstationerna?

När stänger Fjällstationerna?

På de flesta av våra fjällstationer pågår vintersäsongen från slutet av februari till slutet av april eller början av maj. Sommarsäsongen varierar från midsommar till mitten eller slutet av september. Några fjällstationer har även öppet över nyår eller helårsöppet.

Vad kostar det att bo på Kebnekaise fjällstation?

För tältare erbjuds service i form av självhushållskök, toalett, dusch, bastu och torkrum. För detta betalas en serviceavgift på 250 kr/dygn som medlem (350 kr icke medlem). Barn 6-15 år betalar halva priset (0-5 år gratis).

Finns det el i STF fjällstugor?

Genuint och enkelt boende med självhushåll I våra fjällstugor möts du av en stugvärd som välkomnar, svarar på frågor och berättar om hur stugvistelsen fungerar. Här i väglöst land finns varken el eller rinnande vatten och det är utedass som gäller.

När öppnar STF fjällstugor?

Vi öppnar upp våra fjällstationer och fjällstugor runt midsommar och har dem öppna fram till mitten/slutet av september. Absoluta högsäsongen är från omkring 20 juli till 10 augusti. Då är det mycket folk i stugorna och på sina håll väldigt trångt.

När stänger bommen Storulvån?

Enklare mat-och caféservering....STF Storulvån Fjällstation.
Telefon:+46-101902370
Antal bäddar:100 >
Adress:STF Storulvån Fjällstation, 83771 Duved
Öppettider 2022:18 februari - 24 april 17 juni - 2 oktober

När stänger blåhammaren?

Blåhammaren är STFs minsta och högst belägna fjällstation med utsikt över både norska och svenska fjäll....STF Blåhammaren Fjällstation.
Telefon:+46-10190 24 11
Öppettider (reception):8.00-22.00

Hur högt är Kebnekaise 2021?

Den 14 augusti i år mätte forskare vid Tarfala forskningsstation Kebnekaises sydtopp till 2 094,6 meter över havet (med felmarginal på ±0,2 meter). Det är den lägsta höjden som uppmätts sedan 1940-talet.

Var köpa fjällstuga?

Skistar är den största hyresförmedlaren i fjällen, finns på flera orter och är ett välkänt varumärke. Många som köper sin fjällstuga hyr också ut i Skistars regi och uthyrningen är vad som gör att man klarar av räntekostnaderna, då priserna har stigit väldigt de senaste åren.

Vad kostar en fjällstuga?

Slutsumma på ca 4,4 miljoner kr.

Relaterade inlägg: