Vad kallades Svalbard förr?

Innehållsförteckning

Vad kallades Svalbard förr?

Vad kallades Svalbard förr?

Den största orten är Longyearbyen. Ön upptäcktes 1596 av holländaren Willem Barents. Spetsbergen har fått ge namn åt bergskedjan Montes Spitzbergen på månen, på grund av bergskedjans yttre likhet med ön. Tidigare kallades större delen av ögruppen Svalbard för Spetsbergen; den största ön hette då Västspetsbergen.

Får man födas på Svalbard?

Två Dagar Att besöka Svalbard är lite som att bege sig till rymden – det liknar ingenting annat. Det är fruktansvärt och ogästvänligt, men samtidigt så vansinnigt vackert och lockande. Följ med till den arktiska ögruppen där ingen får födas och ingen får dö.

Vad heter den största bebodda platsen på Svalbard?

Städer[Redigera] Longyearbyen är huvudstad och Svalbards enda större samhälle med ca 2000 invånare. I den ryska orten Barentsburg (ca 850 invånare) bor främst ryssar och ukrainare. Svea (eller Sveagruva) är den tredje största orten med 230 invånare.

Hur många svenskar bor på Svalbard?

Heddas mamma Jennie Olsson Qvist är en av de över 100 svenskar som bor på Svalbard.

Vad finns det för djur på Svalbard?

Här hittar du bästa tipsen på vart du ska hänga, vad du ska göra, äta och dricka och bo i isbjörnarnas rike – Svalbard! Gillar du djur så borde det räcka att nämna att det är fullt möjligt att stöta på både isbjörn, valross, säl, ren, räv och val i det fria.

Får man ha vapen på Svalbard?

Alla isbjörnarna gör att Svalbards invånare uppmanas att ha med sig föremål som kan skrämma eller jaga iväg isbjörnar när de rör sig utanför bebyggelsen. ... Sysselmannen rekommenderar skjutvapen men det är förbjudet att avlossa vapen inne i Longyearbyen eller i den direkta omgivningen.

Relaterade inlägg: