Vad finns på Venus?

Innehållsförteckning

Vad finns på Venus?

Vad finns på Venus?

Venus har varit känd som både "Morgonstjärnan" och som "Aftonstjärnan", namn som antyder att planeten från början sågs som två olika objekt.

Vad har Mars för egenskaper?

Mars är en av de fyra stenplaneterna och har en tunn atmosfär som till största delen består av koldioxid. Ytan är täckt av kratrar av olika storlekar likt månen, men Mars har precis som jorden även många vulkaner, dalgångar, vidsträckta slätter och iskalotter vid polerna.

Vad har de yttre planeterna för egenskaper?

Som vi nämnde i början av artikeln är de yttre planeterna de som de ligger efter asteroidbältet. Bland de viktigaste egenskaperna som dessa planeter har är att de är kända under namnet gasjättar. Detta namn kommer från dess morfologi. Och är att dessa planeter är stora massor av gaser som roterar runt solen.

Hur lång tid är ett år på Venus?

Venus är den enda planeten i solsystemet vars dygn är längre än dess år. Ett dygn på Venus, det vill säga den tid det tar för Venus att vrida sig runt sin egen axel, motsvarar 243 dygn på jorden. Ett år på Venus, det vill säga den tid det tar för Venus att kretsa en gång runt solen, motsvarar 225 dygn på jorden.

Relaterade inlägg: