Vad behövs vid Flytspackling?

Innehållsförteckning

Vad behövs vid Flytspackling?

Vad behövs vid Flytspackling?

Flytspackel är en självutjämnande betongblandning som man köper i torr form som ska blandas med vatten. För att få en aning om hur mycket flytspackel som behövs kan du räkna med 1,8 kg pulver per kvadratmeter och millimeter tjocklek. Ett golv som är 1 m² och ska spacklas 10 mm behöver alltså 18 kg pulver.

Vilket flytspackel?

Om du ska spackla en plan yta så är fortfarande flytspackel att föredra men om du vill testa ge dig på att bygga fall så rekommenderar vi att du testar ROT bruk då det enligt oss är lättare att få till fall med eftersom det inte rinner ut utan det går att arbeta mer med detta innan det härdar.

Vad består flytspackel av?

För att få en slät yta på betongen används avjämningsmassa. Enligt Lindell (1993) består flytspackel till 94 % av cement, sand och finmaterial, Tabell 1. Cement är bindemedel, sanden är ballast och finmaterialen kan vara flygaska och gips. Resterande 6 % består av tillsatsmedel, Tabell 2.

Vad behövs för att prima golv?

Lägg på primer Låt primern torka och bilda film. Om primern sugs upp av underlaget, stryker du en gång till. Undvik pölar. Spacklet ska läggas på inom 1–2 dygn efter att du primat golvet.

Måste man ha flytspackel?

Det kan t. ex. uppnås genom att flytspackla minst 12 mm på 22mm golvspånskiva som ligger på reglar cc 600. Anledningen till att man alltid måste flytspackla är att man ska få ett rörelsefritt material map luftfuktigheten och värmeutvidgning.

Vilket flytspackel till golvvärme?

Om tanken är att lägga elektronisk golvvärme så brukar man rekommendera en flytspackelnivå på 15 mm och detta ska då vara från det minsta stället. Om det är vattenburen golvvärme är det antingen 15 mm ovanför själva slangen eller 30 mm flytspackel som gäller.

Är flytspackel betong?

Den största skillnaden mellan betong och flytspackel (avjämning) är att betong innehåller mer och betydligt grövre ballast (ca 70 volym-% upp till ca 16 mm) medans flytspackel har finare sand (upp till ca 1 mm) och filler.

Relaterade inlägg: