Varför har man Kanelbullens dag?

Innehållsförteckning

Varför har man Kanelbullens dag?

Varför har man Kanelbullens dag?

Kanelbullens dag är ett exempel på nyskapandet av festliga dagar som tillkommit på initiativ av handel och kommersiella intressen eller genom olika föreningar och sammanslutningar som vill uppmärksamma något. Idén att ge bullen en egen dag föddes av Hembakningsrådet när det fyllde .

Vad är speciellt med oktober?

Oktober är årets tionde månad i den gregorianska kalendern och har 31 dagar. Den innehåller årets 274:e till 304:e dag (275:e till 305:e vid skottår). På grund av vårt sommartidssystem är den också årets längsta månad – en timme längre än de övriga månaderna med 31 dagar – eftersom man i oktober återgår till normaltid.

Vad firas 18 oktober?

Internationella champagnedagen firas den 18 oktober.

Är det kanelbullens dag idag?

7 goda recept till kanelbullens dag Kanelbullens dag 2021 – den 4 oktober firar vi vår älskade kanelbulle.

När började man fira kanelbullens dag?

Kanelbullens dag har funnits i Sverige sedan 1999. Det årets fyllde Hembakningsrådet 40 år och man ville fira jubileet på något roligt sätt. Kaeth Gardestedt, projektansvarig för Hembakningsrådet, fick uppdraget att komma på en idé och hon lanserade Kanelbullens dag.

Hur firar man kanelbullens dag?

– Jag tycker att man ska fira genom att man sitter ner och äter en god kanelbulle, gärna som någon i sällskapet har bakat. Prata om ditt och datt och koppla av. Sen tycker jag att man gärna ska ta en påse kanelbulle och gå hem till någon som känner sig nere eller kanske är lite ensam.

Vad är det för speciell dag den 4 oktober?

Kort svar: Kanelbullens dag är alltid den 4 oktober. Kanelbullens dag är en av många nya dagar som – till följd av företags marknadsföring – börjat uppmärksammas de senaste decennierna.

Vad firas 3 oktober?

Pojkvännens dag eller Alla pojkvänners dag som den egentligen heter firas alltid den 3 oktober. Dagen finns för att alla underbara pojkvänner runt om i landet ska bli uppmärksammade lite extra. Som du troligtvis vet så har Alla hjärtans dag funnits länge medan Alla pojkvänners dag är en nyare företeelse.

Relaterade inlägg: