Vilken salva är bäst mot eksem?

Innehållsförteckning

Vilken salva är bäst mot eksem?

Vilken salva är bäst mot eksem?

Varva gärna din vanliga mjukgörande kräm med ett receptfritt läkemedel med Hydrokortison CCS som hejdar inflammation och stillar klåda. Kräm kan du använda både vid vätskande och torra eksem. Vid fjällande och förtorkad hud kan du prova en fetare hydrokortisonsalva eller Mildison Lipid kräm.

Kan eksem bli värre av kortison?

Vid behandling i hudveck tränger kortisonet lättare in i huden, och då ökar effekten och risken för biverkningar. Detsamma gäller när du behandlar ställen där huden är tunn och känslig, till exempel i ansiktet, i ljumskarna, under brösten och i underlivet. Då räcker det oftast att använda ett svagare kortison.

Hur blir man av med eksem?

När det blir ett eksem behövs antiinflammatorisk behandling i form av utvärtes kortison för att minska inflammation och klåda. På bål, extremiteter och i hårbotten kan glukokortikoider grupp III användas, medan det i ansikte och hudveck är lämpligare med glukokortikoider grupp I, eftersom huden där är känsligare.

Finns det tabletter mot eksem?

Eksem kan klia mycket, speciellt i början av en behandling. Då kan du få tabletter med en så kallad antihistamin som gör att du blir lite trött. De brukar inte lindra själva klådan men gör det lättare att sova, och då brukar eksemet bli bättre.

Vilken mjukgörande är bäst?

  • Eucerin AtoControl Body Care Lotion — BÄST I TEST BODYLOTION. ...
  • La Roche-Posay Lipikar Balm AP+ — BÄSTA PREMIUMVAL BODYLOTION. ...
  • Miniderm — BÄSTA BUDGETVAL BODYLOTION. ...
  • EVY Daily Repair Mousse. ...
  • Cetaphil PRO Restoraderm Skin Restoring Body Moisturize. ...
  • Maria Åkerberg Royal Body Cream. ...
  • Clarins Moisture-Rich Body Lotion.

Vad är den vanligaste behandlingen mot eksem?

  • Mjukgörande medel och kortison är den vanligaste behandlingen Du ska smörja med mjukgörande medel när du har eksem. Då får huden både fukt och fett som den saknar. Om du har torr och känslig hud och bör du hålla huden mjuk genom att regelbundet smörja med mjukgörande medel.

Hur behandlar man eksem?

  • Behandlingen av eksem går ut på att dämpa inflammationen i huden och läka det skadade eller försvagade yttersta hudlagret. De vanligaste läkemedlen är mjukgörande medel och kortison som du smörjer på huden. Den här texten beskriver olika typer av läkemedel som används vid eksem.

Vad är myntformat eksem?

  • Myntformat eksem är runda utslag, som ofta kommer på armar och ben. Det kallas även nummulärt eksem. Det är oftast personer över 50 år som får denna typ av eksem.

Relaterade inlägg: