Vad kan orsaka håravfall?

Innehållsförteckning

Vad kan orsaka håravfall?

Vad kan orsaka håravfall?

Sjukdomar kan orsaka håravfall Det finns vissa sjukdomar som kan orsaka håravfall. Det är till exempel diabetes, sköldkörtelsjukdomar och järnbrist. Ofta minskar håravfallet om behandlingen av sjukdomen fungerar bra. Även efter en period av stark stress kan hår falla av.

Vad är det bästa mot håravfall?

Den vanligaste formen av håravfall, det androgena håravfallet, kan behandlas med Recrea eller Rogaine, som finns receptfritt på apoteket. Båda innehåller det verksamma ämnet minoxidil, som försätter håret i en permanent tillväxtfas.

Vad kan man göra för att stoppa håravfall?

Du kan själv behandla ärftligt håravfall. Det finns receptfria medel för både kvinnor och män som appliceras i hårbotten. Minoxidil Orifarm kan användas av både kvinnor och män över 18 år. Recrea Forte, Rogaine Forte och Minoxidil Orifarm Forte är avsedda endast för män över 18 år.

Varför tappar jag så mycket har när jag duschar?

Tillväxtfasen pågår i minst tre år och följs av en kort övergångsfas som varar i några veckor. Därefter kommer en tremånadersperiod som kallas vilofasen. Det är efter vilofasen som dina hårstrån lossnar och hamnar i hårborsten eller duschen – de flesta tappar ungefär 100 hårstrån om dagen.

Relaterade inlägg: